Σκιές Πολέμου της Μαρίνας Σωτηροπούλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CCDF03CB-D9DD-4A84-A163-2607D0BD8450Οι «Σκιές Πολέμου» αφηγούνται μια αληθινή ιστορία που συνέβη στη Λήμνο κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν το νησί και επέλεξαν να επιτάξουν το ομορφότερο αρχοντικό στο Ρωμέικο Γιαλό της Μύρινας για να το χρησιμοποιήσουν ως επιτελείο τους.
Με φόντο τις βαρβαρότητες των κατακτητών, εκτυλίσσεται ο προσωπικός πόλεμος ανάμεσα στο Γερμανό επικεφαλής και την αρχόντισσα-οικοδέσποινα του σπιτιού, με ανείπωτες θυσίες και απρόσμενη έκβαση.
Το έργο στοχεύει στα βαθύτερα ψυχολογικά δεινά που προκαλεί ο παραλογισμός του πολέμου, τόσο στον κατακτητή, όσο και στον κατακτημένο. Οι κεκτημένες ισορροπίες ανατρέπονται με ολέθρια αποτελέσματα. Η απλή ανθρώπινη λογική θα χρειαστεί πολλές θυσίες για να κατατροπώσει την ενστικτώδη βαρβαρότητα.
Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Υπάρχουν άνθρωποι που τυραννιούνται και διαφεντεύονται από νοσηρές ιδεολογίες, υπερφίαλες και παθογενείς προσωπικότητες άλλων.Η ατομική ελευθερία όμως αναβλύζει μέσα από το συναίσθημα και το ένστικτο. Γι’ αυτό και δεν καταλύεται ποτέ.
H Μαρίνα – Ολυμπία Σωτηροπούλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου την εποχή που ο ελληνισμός εκεί ανθούσε. Ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κινηματογράφου κι έχει ασχοληθεί με τη διδασκαλία, τη δημοσιογραφία καθώς και τη ζωγραφική. Έχει εκδώσει σε νεαρή ηλικία το “Μωβ Σπίτι” από τις εκδόσεις Λωτός, μυθιστόρημα που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Είναι πολυγραφότατη. Έχει γράψει ποιήματα, διηγήματα, παραμύθια καθώς και μυθιστορήματα. Το 2017 κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Όστρια το δεύτερο βιβλίο της “Ο χαμένος μονόλογος και άλλα διηγήματα”, το υλικό του οποίου διασκευάστηκε και δημιούργησε δύο θεατρικά έργα.
Το «Χαμένο Μονόλογο» με θέμα το Αλτσχάιμερ και το «Κορσάζ» με θέμα τη Γυναίκα. Έζησε μεγάλο διάστημα στην Ιταλία. Έχει δύο παιδιά, την Παμέλα και το Γιάννη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ