Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5661D26A-40C6-43EB-8865-67232F852A8EΨηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για τον κατώτατο μισθό.
Την τροπολογία υπερψήφισαν, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων, ενώ την καταψήφισε το ΚΚΕ.
Παρών δήλωσαν Ποτάμι και Χρυσή Αυγή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός άλλαξε δύο φορές την ψήφο του, δηλώνοντας αρχικά παρών, μετά ναι και αργότερα πάλι παρών.
«Η έξοδος από το Μνημόνιο δεν έχει μόνο συμβολική σημασία, αλλά αποτελεί μετάβαση σε μια νέα περίοδο ανάκτησης κοινωνικών δικαιωμάτων για την πλειοψηφία» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου παρουσιάζοντας στην Βουλή την τροπολογία για την έναρξη της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού.

Αχτσιόγλου: H αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων αποτελεί «κεντρική πολιτική στόχευση της κυβέρνησης

Επίσης, η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων αποτελεί «κεντρική πολιτική στόχευση της κυβέρνησης» παρατηρώντας ότι ο στόχος αυτός πραγματοποιείται τόσο με την αύξηση του κατώτερου μισθού, όσο και με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Επιπλέον, η ίδια επισήμανε ότι τον Ιανουάριο του 2019 θα εφαρμοστεί ένας νέος, ενιαίος κι αυξημένος κατώτατος μισθός «χωρίς ρατσιστικές ηλικιακές διακρίσεις».
Η Έ.Αχτσιόγλου υπενθύμισε ότι το 2012 η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ περιέκοψε «μέσα σε μία νύχτα» τον κατώτατο μισθό κατά 22% και 32% για τους νέους εργαζόμενους σχολιάζοντας ότι αυτή η επιλογή της συγκυβέρνησης βασίστηκε στην λογική ότι η ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί «μόνο στην βάση της συντριβής της εργασίας».
Τέλος, η υπουργός σημείωσε ότι ήδη έχουν επεκταθεί 7 συλλογικές συμβάσεις που αφορούν 200.000 μισθωτούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ