Βράβευσαν στο Λονδίνο την Εμινέ Ερτογάν για το φιλανθρωπικό της έργο!!!

image 889
Ελευθερία 20.9.2018 Λονδίνο
Το μεγάλου κύρους Mansion House στο Λονδίνο χρησιμοποίησαν οι διοργανωτές του Global Donors Forum για να βραβεύσουν την κα Εμινέ Ερτογάν εις αναγνώριση της φιλανθρωπικής της προσφοράς. Της συζύγου του Τούρκου πρωθυπουργού που έριξε χιλιάδες ανθρώπους της χώρας του στις φυλακές, έγραψε η βρετανική Independent.
Το καθεστώς του συζύγου της,  συνέχισε η εφημερίδα, θεωρείται από πολλούς ως απάνθρωπο και δικτατορικό που κυβερνάται από μια κλίκα στενών της οικογένειας και φίλους.
Ένας προσκεκλημένος, έκπληκτος διερωτήθηκε «Είναι πρωτοφανές, είναι αποτρόπαιο τι σκεπτόντουσαν οι του City of London;»
Εκπρόσωπος του City of London Corporation που έχει την διαχείριση του  Mansion House είπε ότι δεν ελέγχουν ποίους επιλέγει το Global Donors Forum να έχει ως προσκεκλημένους.
Το Mansion House να πούμε είναι το κτήριο που χρησιμοποιούν και πρωθυπουργοί, όπως η Theresa May, για ανακοινώσεις πολιτικών.
Το Global Donors Forum είναι μια οργάνωση με πάτρωνες επί τω πλείστον από αραβικές χώρες όπως την Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ινδονησία, Μαλαισία και ένας σύμφωνα με την ιστοσελίδα του από τις ΗΠΑ, και που όλοι είναι αναμεμειγμένοι με φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Το Global Donors Forum διοργάνωσε την εκδήλωση για το Παγκόσμιο Κογκρέσο Μουσουλμάνων Φιλάνθρωπων.
Η κα Ερτογάν δεχόμενη το βραβείο είπε « Ο πραγματικός δικαιούχος του βραβείου είναι η χώρα μου, το έθνος μου που ανταποκρίνεται στο κάθε κάλεσμα για βοήθεια ανεξάρτητα από όπου  και να έρχεται, ανεξάρτητα από θρησκεία, γλώσσα και φυλή».
Και είπε και τα εξής μεταξύ άλλων η κα Εμινέ Ερτογάν, αντιπροσωπεύοντας την χώρα που για 44 χρόνια εισέβαλε σε μια άλλη χώρα,  δολοφόνησε, βίασε και έκανε εθνικό ξεκαθάρισμα με απάνθρωπες διακρίσεις εκτοπίζοντας 200,000 Έλληνες αυτόχθονους και εποίκησε τις υπό κατοχή περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και διατηρεί ακόμα τα παράνομα κατοχικά της στρατεύματα. Παρακαλώ δώστε προσοχή:
«Η φωνή εντίμων προσπαθειών δυστυχώς δεν είναι αρκετά δυνατή σε ένα κόσμο που μαστίζεται από γενοκτονίες, βιασμούς και διακρίσεις», για να προσθέσει ότι το τουρκικό έθνος είναι μια φιλανθρωπική κοινωνία με δυνατές παραδόσεις και φιλανθρωπικά θεμέλια, η συνείδηση της ανθρωπότητας. Η Τουρκία βοηθά πρόσφυγες από τις χώρες της Αφρικής μέχρι τη Γάζα…
Συγχαίροντας τις Τουρκικές Αερογραμμές και τη Τουρκική Ημισέληνο,  που επίσης βραβεύτηκαν για την ανθρωπιστική προσφορά τους, η κα Εμινέ Ερτογάν ευχαρίστησε το Παγκόσμιο Κογκρέσο Μουσουλμάνων Φιλάνθρωπων και το City of London στο οποίο έλαβε χώρα η εκδήλωση.
Η δε Independent στο ειδησεογραφικό της ανέφερε ότι σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνησία 180 ΜΜΕ έκλεισαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πριν δύο χρόνια, 170,000 δημόσιοι υπάλληλοι εκδιώχθηκαν και σήμερα 50,000 άνθρωποι βρίσκονται στις φυλακές αναμένοντας να δικαστούν.
Η κυρία Εμινέ Ερτογάν μιλούσε στο Λονδίνο ώρες μετά που ο σύζυγος της μποϋκόταρε την ετήσια Ευρωπαϊκή Σύσκεψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για δεύτερη χρονιά γιατί οι διοργανωτές αρνήθηκαν να αρνηθούν συμμετοχή σε οργανώσεις που ο ίδιος δεν εγκρίνει!
https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/erdogan-wife-emine-turkey-president-humanitarian-city-of-london-mansion-house-a8538486.html  (16.9.2018)
Η ομιλία της κυρίας Ε. Ερτογάν με φωτογραφίες στην τουρκική ιστοσελίδα
https://www.tccb.gov.tr/en/news/542/96534/first-lady-erdogan-presented-with-humanitarian-service-recognition-award-
image 889
Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος
 
Υ.Γ. Αναφορά στο Ράδιο Πρώτο πρόγραμμα Λάζαρου Μαύρου 17.9.2018  στα 34.01’ λεπτά.
http://www.radioproto.com.cy/articles/videos/963/proti-ekpompi-radio-proto-deytera-17092018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ