Τα μαζεύουν τώρα οι Σκοπιανοί, αλλά δεν ξέρουν τι τους περιμένει, μετά το δημοψήφισμα τους, από την Ελλάδα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 8423Σε ένα κρεσέντο μεγαλοϊδεατισμού, ο πρόεδρος των Σκοπίων Ζάεφ, προέβη σε προκλητικές δηλώσεις για “μία και μόνη Μακεδονία”, χαρακτηρίζοντας τους Σκοπιανούς ως “εθνικά Μακεδόνες”. Μετά από λίγες ώρες όμως, αναδιπλώθηκε διαψεύδοντας τις δηλώσεις του με τον πλέον επίσημο τρόπο, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. Φαίνεται ότι ο κύριος Ζάεφ, προσγειώθηκε απότομα ενθυμούμενος την επίσημη τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κατά την ομιλία του στο πρώτο συνέδριο των αποδήμων Επτανησίων. Όπως επίσης και την ασφαλιστική δικλείδα του άρθρου7, που ξεκαθαρίζει ότι οι κάτοικοι του κρατιδίου είναι Σλάβοι και η γλώσσα τους είναι σλαβική. Ας θυμηθούμε είχε διαμηνύσει ξεκάθαρα σε Σκοπιανούς και συμμάχους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

“Τέλος, ως προς το ζήτημα που αφορά τις σχέσεις μας με την γειτονική μας χώρα, την ΠΓΔΜ:  Και εδώ είμαστε απολύτως σαφείς και απολύτως ειλικρινείς. Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι ευνοούμε την προοπτική της στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως προς αυτό, όμως, υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση: Η επίλυση του ζητήματος του ονόματος σύμφωνα με την Ιστορία και με το Διεθνές Δίκαιο. Για να γίνει αυτό – όπως καταστήσαμε σαφές και είναι θέση αποδεκτή και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και  από το ΝΑΤΟ και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών  – πρέπει η γειτονική μας χώρα να επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές στην έννομη τάξη της, και πρωτίστως στο σύνταγμά της. Γιατί το σύνταγμά της, ως έχει σήμερα, δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις προϋποθέσεις. Και πράγματι, ανέλαβαν αυτή, την υποχρέωση. Κατόπιν τούτου, περιμένουμε την εκπλήρωσή της. Μόνον όταν τελειώσει οριστικά – δεν πρόκειται σ΄ αυτό να υπάρξουν εκπτώσεις – όλη αυτή η διαδικασία και αφού διαπιστωθεί ότι η συνταγματική αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις, για τις οποίες μίλησα προηγουμένως, τότε είναι δυνατό να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ καθώς και ουσιαστική έναρξη συζητήσεων, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τότε, και μόνο τότε, είναι δυνατό να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων. Σπεύδω δε, με απόλυτη ειλικρίνεια, να επισημάνω ότι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της ΠΓΔΜ που ερμηνεύουν αυθαιρέτως και κατά το δοκούν την Συμφωνία των Πρεσπών δεν συμβάλλουν, το αντίθετο μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση. Παρακολουθούμε την συμπεριφορά τους ως το τέλος και, ανάλογα με αυτήν, θα συναγάγουμε τα δικά μας συμπεράσματα, με βάση τα οποία θα πάρουμε, ως Ελλάδα, τις τελικές μας αποφάσεις.”

Και σημειώστε αυτό: Μετά το δημοψήφισμα, τον Ζάεφ και τους Σκοπιανούς τους περιμένει πολύ μεγάλη έκπληξη. Τεράστια έκπληξη. Διά χειρός πάλι του κορυφαίου γνώστη του διεθνούς δικαίου, ακαδημαϊκού και Προέδρου της Δημοκρατίας, κύριου Προκόπη Παυλόπουλου. Κρατήστε το αυτό που σας λέμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ