Το Ισραήλ απαντά στην Ρωσία: Εμείς δεν κρυβόμαστε όταν κάνουμε επίθεση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 104

Σεπτέμβριος 24, 2018. 08:36


Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν το ρωσικό Il -20 (που κατερρίφθη) ως ασπίδα για να κρυφτούν από τα πυρά της αεροπορικής άμυνας της Συρίας.



Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εξέδωσε την Κυριακή τη δική του έκθεση σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τη Συρία, πριν από μία εβδομάδα, λέγοντας ότι η ευθύνη για την καταστροφή ήταν «εξ ολοκλήρου της ισραηλινής αεροπορίας».


«Τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη είδαν το ρωσικό Ilyshin- 20 και το χρησιμοποίησαν ως ασπίδα στους [συριακούς[ αντιαεροπορικούς πυραύλους, ενώ πραγματοποιούσαν ελιγμούς στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.


Σε ανακοίνωσή τους,  οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας,  επισημαίνουν ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία δεν κρύβεται πίσω από οποιαδήποτε αεροσκάφος και τα ισραηλινά αεροσκάφη βρίσκονται σε εξέλιξη επίθεσης κατά στόχων στη Συρία.


Κατηγορεί, μάλιστα, τη Συρία ότι χρησιμοποιεί ανεύθυνα τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας.


«Όπως είδαμε από αυτό το περιστατικό, η χρήση προηγμένων όπλων από ανεύθυνες οντότητες, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την περιοχή και μπορεί να βλάψει σοβαρά τις δυνάμεις που λειτουργούν στην περιοχή.


»Το Ισραήλ χαιρετίζει τον συντονισμό μεταξύ του ισραηλινού  και του ρωσικού στρατού στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι η εταιρική σχέση έχει αποδείξει «την αξία της πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και η συνέχιση του συντονισμού είναι προς το κοινό συμφέρον».


Δεκαπέντε μέλη του πληρώματος και στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος χτυπήθηκε και βυθίστηκε στη ύδατα της Μεσογείου, πυροδοτώντας μια διπλωματική  κρίση μεταξύ των δύο χωρών που δραστηριοποιούνται στον εναέριο χώρο της Συρίας.


i24news.tv



The Hellenic Information Team
               

ΔΗΜΟΦΙΛΗ