Δημοκρατικός  Ευνουχισμός

Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Υπάρχουν κάποια πράγματα /έννοιες τα οποία χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν και συμφέρειν, τόσο από πολίτες , όσο και από “πολιτικούς”. Η Δημοκρατία , το Κοινοβουλευτικό Δημοκρατικό Πολίτευμα, η Ηθική, η Ιδεολογία, το Δημοψήφισμα, το Δίκαιο, η Παιδεία, η Υγεία, η Δημ . Τάξη.
Ενδεικτικά ανέφερα μερικά. Επιλέγω στο σημερινό άρθρο μου να ασχοληθώ – λόγω επικαιρότητας-με το Δημοψήφισμα.
Δυστυχώς χρησιμοποιείται άλλοτε ως … ακορντεόν, άλλοτε ως φερμουάρ, άλλοθι, διέξοδος ή κλοτσοσκούφι (!).
Άγευστοι δημοκρατικότητας και αδαείς -ειδήμονες κομματάρχες πολιτικάντηδες το επικαλούνται όταν τους συμφέρει. Το ξορκίζουν όταν δεν εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς τους.
Φθάνουν μάλιστα στο ανήκουστο σημείο – όταν δεν τους βολεύει το αποτέλεσμα ενός Δημοψηφίσματος – να το … περιφρονούν σκαιότατα ! … (Βλ. εκείνο του ΟΧΙ που το έκαναν ΝΑΙ το 2015).
Τελευταία αλλοιώνονται επιπρόσθετα τα Δημοψηφίσματα με την προσθήκη φαιδρών /ανυπόστατων επιθετικών προσδιορισμών όπως: …  “Συμβουλευτικό  Δημοψήφισμα“.
Το “εφεύρημα” δεν είναι μόνον ανύπαρκτο, ως έννοια, αλλά και αναντίστοιχο. (Σ.Σ Συμβατό μόνον με ανοησία, ιδεοληψία, κομματισμό ευτελούς αξίας, καθώς και άγνοιας).
Τι θα πει- τουλάχιστον για όσους το κρανίο τους διαθέτει εγκέφαλο και όχι κομματοπίτουρα – “Συμβουλευτικό Δημοψήφισμα”; Αν στην γνωστή, διαυγή, ξεκάθαρη  έννοια: Δημοψήφισμα, προσθέσει κανείς /προτάξει τη λέξη: Συμβουλευτικό, τότε την ακυρώνει. Δεν την ακυρώνει μόνο εξ ορισμού αλλά και Δημοκρατισμού.
Το Δημοψήφισμα εκφράζει (όπως και οι εκλογές) την βούληση του κυρίαρχου λαού (η οποία και υπερτερεί εκείνης των Εθνογονέων).                                Ο λαός αποφασίζει, όχι εκείνοι!
Θα συμφωνήσω στο ότι ο αμοραλισμός του κομματικού Συστήματος συνάδει απολύτως με την ανοίκεια (sic) αυτή (αυτο) εξευτελιστική συμπεριφορά.
Όμως εκείνοι -οι πολυπληθείς δυστυχώς – αφελείς, λωτοφάγοι , εύπιστοι  ή   απλώς : κομματοπληγικοί (=πάσχοντες από κομματοπληγία) πολίτες, είναι …αθώοι; Όχι βέβαια.
Το  Δημοψήφισμα προηγείται, δεν έπεται των οποίων συμφωνιών.  
(Σ.Σ Με έκπληξη βλέπω προτροπές για διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών. Προφανώς επειδή αγνοούν ότι το δημοψήφισμα  δεν δικαιολογεί τετελεσμένα, ούτε λειτουργεί ως άλλοθι).
Η διεξαγωγή Δημοψηφίσματος, μετά την υπογραφή αποτελεί επαίσχυντο εμπαιγμό, εξευτελισμό , ταπείνωση, περιφρόνηση του εκλογικού σώματος, από εκείνους  -τους εκλεκτούς; – που εξέλεξε ο λαός. Ας βροντοφωνάξουμε: ΟΧΙ στον “Δημοκρατικό ” ευνουχισμό μας μέσω Δημοψηφίσματος !!!
ΥΓ Πρόταση:
Οψέποτε κληθούμε να λάβουμε μέρος σε Δημοψήφισμα, να μην προσέλθουμε. (Ή, εναλλακτικά, να ρίξουμε άκυρο). Είναι ο καλύτερος, ειρηνικότερος, αποτελεσματικότερος τρόπος να δώσουμε ένα σκληρό, διδακτικό μάθημα σε εκείνους που δεν μας σέβονται!
Σε εκείνους οι οποίοι μας εκλαμβάνουν ως  δεδομένα αμνοερίφια.
(Σ.Σ Εξυπακούεται ότι το να τους βρίζουμε ή να αλληλοβριζόμαστε αναμεταξύ μας, δεν οδήγησε – ούτε πρόκειται να οδηγήσει – πουθενά!).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ