Πρόσβαση σε δίκτυα 5G για τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων το 2025

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5g
Στο δρόμο της τεχνολογίας 5G βαδίζει η Ευρώπη, προσπαθώντας να επιταχύνει τους ρυθμούς πρόσβασης στη νέα τεχνολογία, ώστε να εκτοπίσει τους διεθνείς ανταγωνιστές της. Τα δίκτυα 5G στην Ευρώπη εκτιμάται ότι θα καλύπτουν σχεδόν τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της περιοχής μέχρι το 2025.

Έως το 2025, προβλέπεται ότι η τεχνολογία 5G θα καλύψει περίπου 200 εκατομμύρια συνδέσεις, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 29% των συνολικών συνδέσεων στην Ευρώπη. Η Ευρώπη αναμένεται έως τότε να είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά για το 5G παγκοσμίως πίσω από την Ασία και τη Βόρεια Αμερική.
Την παραπάνω διαπίστωση κάνει το Intelligence σε σχετικό report του, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η προσέγγιση της Ευρώπης στην τεχνολογία του 5G μπορεί να είναι και ταχύτερη, αν οι κυβερνήσεις στην περιοχή εφαρμόσουν τους κατάλληλους ρυθμιστικούς κανόνες. Σύμφωνα με τους συντάκτες της σχετικής μελέτης, προκειμένου να μπορέσει η Ευρώπη να αξιοποιήσει πλήρως το δυναμικό του 5G, πρέπει να δημιουργήσει ένα πιο υποστηρικτικό περιβάλλον πολιτικής, το οποίο θα στηρίζει αφενός τις επενδύσεις των παρόχων και θα καλύπτει αφετέρου τις ανάγκες των καταναλωτών.
Η επιτυχής πρόσβαση της Ευρώπης στην τεχνολογία του 5G θεωρείται ο κρίσιμος παράγοντας για την περαιτέρω ώθηση της ψηφιακής οικονομίας και του mobile οικοσυστήματος στην περιοχή.
Συνεισφορά
Όπως διαπιστώνει το report “The Mobile Economy: Europe 2018”, η συνεισφορά των κινητών επικοινωνιών στο οικονομικό αποτέλεσμα της Ευρώπης αναμένεται να φθάσει το 4% του ΑΕΠ της περιοχής μέχρι το 2022. Ωστόσο, προαπαιτούμενο για αυτό το ορόσημο είναι να ληφθούν τα κατάλληλα ρυθμιστικά μέτρα, ώστε να αναδειχθεί η Ευρώπη σε παγκόσμιο ηγέτη στο 5G και να αποκομίσει τα οφέλη μιας πραγματικά ενιαίας ψηφιακής αγοράς.
Οι κινητές τεχνολογίες και υπηρεσίες δημιούργησαν το 3,3% του ΑΕΠ στην Ευρώπη το 2017, συνεισφέροντας €505 δις στην ευρωπαϊκή οικονομία. Η συνεισφορά αυτή αναμένεται να αυξηθεί σε €720 δις (4,1% του ΑΕΠ) έως το 2022. Το ευρωπαϊκό οικοσύστημα των κινητών επικοινωνιών υποστήριξε, επίσης, 2,5 εκατ. θέσεις εργασίας στην περιοχή το 2017 και συνεισέφερε στα δημόσια ταμεία €100 δις – κυρίως υπό μορφή γενικής φορολογίας, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, των εταιρικών φόρων και των φόρων απασχόλησης.
Σύμφωνα με την έκθεση, στην Ευρώπη υπήρχαν 465 εκατ. μοναδικοί συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στα τέλη του 2017, που αντιπροσωπεύουν το 85% του πληθυσμού. Ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί σε 481 εκατ., ήτοι το 88% του πληθυσμού μέχρι το 2025.
sepe

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ