Τα κόμματα του δήθεν «εθνικού χώρου»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 915Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Eχει πλημμυρίσει η χώρα με διάφορα νεοσύστατα εθνικά κόμματα αλλά και με παλιότερα που ξεχύθηκαν να κερδίσουν τον κόσμο που αμφισβητεί τη Συμφωνία των Πρεσπών όπως τα σαλιγκάρια που βγαίνουν με τη βροχή. Ας δούμε όμως γιατί όλα αυτά τα κόμματα είναι δήθεν εθνικά κρίνοντας από την απουσία  τους σε βασικές πατριωτικές και κοινωνικές δράσεις.

α) Στα εθνικά θέματα δεν έχουν συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων αλλά αναπαράγουν απλώς μιά εμπρηστική συνθηματολογία. Δεν έχουν επεξεργαστεί ούτε καν ένα γεωπολιτικό πλαίσιο που να αξιολογεί με ποιές χώρες η Ελλάδα πρέπει να έχει συμμαχίες, πως θα τις δομήσει και πως θα τις αξιοποιήσει. 

β) Ενα σημερινό κόμμα του εθνικού χώρου στην Ελλάδα που επί 8 χρόνια δοκιμάστηκε από την κρίση πρέπει και να αναζητάει τρόπους να ελαφρύνει την οικονομική δυσπραγία των μεσαίων και χαμηλότερων λαικών στρωμάτων. Αυτό που λέμε κοινωνική δεξιά είναι άγνωστη έννοια για τα δήθεν κόμματα του εθνικού χώρου. Εύκολα οι πολιτευτές τους θα γινόντουσαν κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού αν τύχαινε να συνεργαστεί το κόμμα τους με τη σημερινή ΝΔ όπως γνωστοί πολιτικοί του ΛΑΟΣ που μεταγράφηκαν στη ΝΔ. 

γ) Όλα αυτά τα κόμματα δεν πρόκειται ποτέ να πάνε κόντρα απέναντι στους μεγαλόσχημους της διαπλοκής που χρεoκόπησαν τη χώρα και την οδήγησαν στα μνημόνια. 

Και στα τρία αυτά ζητήματα που απουσιάζουν τα δήθεν εθνικά κόμματα, υπάρχει ένα κόμμα που δεν λάκισε, αγωνίζεται εδώ και χρόνια και λέγεται Ανεξάρτητοι Έλληνες. Στα εθνικά θέματα δεν είπαν κούφια λόγια αλλά έχουν εργαστεί σκληρά για να συστήσουν και να εμβαθύνουν συμμαχίες της Ελλάδας προκειμένου να την καταστήσουν περιφερειακή δύναμη. Είναι το μόνο κόμμα που πιστεύει στην κοινωνική δεξιά και εργάζεται γι’ αυτήν. Τέλος είναι το μόνο κόμμα που έχει προγραφεί και δεχτεί ασύλληπτες διώξεις από τον διαπλεκόμενο τύπο ακριβώς γιατί θέλησε να οδηγήσει μπροστά στη δικαιοσύνη τους διαπλεκόμενους βαρώνους που χρεoκόπησαν τη χώρα. Και αυτό στις πονηρές εποχές που ζούμε είναι τίτλος και παράσημο τιμής. 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ