24/07/2021

Τίτλοι τέλους για τη διάσημη βίλα του βαρόνου της κόκας Πάμπλο Εσκομπάρ

Το τσιμεντένιο «Edificio Monaco», πάλαι ποτέ σπίτι του βαρόνου της κόκας Πάμπλο Εσκομπάρ και της οικογένειας του στο Μεντεγίν της Κολομβίας, είναι υπό κατεδάφιση, για να διαμορφωθεί κοινόχρηστος χώρος.


Μοιάζει με φρούριο, στην κορυφή του οποίου υπάρχει ένα ρετιρέ. Εκεί κατοικούσε ο Εσκομπάρ και η οικογένειά του έως το 1988, όταν αντίπαλη συμμορία ναρκωτικών έβαλε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έξω από την είσοδό του. Λίγο μετά, οι Εσκομπάρ μετακόμισαν


Πάνω από 220.000 είναι τα θύματα του πολέμου των συμμοριών ναρκωτικών στην Κολομβία, από το 1960 περίπου όταν και άρχισε έως την κορύφωσή του, τις δεκαετίες του ’80 και ’90. Η πόλη του Μεντεγίν ήταν στο επίκεντρο αυτού του πολέμου, κυρίως χάρη στον Πάμπλο Εσκομπάρ που ηγείτο του καρτέλ που κάποια στιγμή έφτασε να προμηθεύει το 80% της κόκας στην Αμερική.


Σύμφωνα με την κολομβιανή εφημερίδα «El Tiempo», που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το κτίριο στη συνοικία El Poblado θα κατεδαφιστεί τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2019. Τον περασμένο Αύγουστο, ο δήμαρχος του Μεντεγίν Φεντερίκο Γκουτιέρες ανακοίνωσε ότι εκεί θα διαμορφωθεί πάρκο ή θα ανεγερθεί μνημείο για τα θύματα του πολέμου ναρκωτικών στην Κολομβία.


Πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ