ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Το Πατριαρχείο Μόσχας ανακηρύσσει Σχισματικό τον Βαρθολομαίο. Διακόπτει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 0107Η άρση του αναθέματος του Φιλάρετου αναγκάζει την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία να διακόψει την ευχαριστιακή Κοινωνία με την Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε ο Γραμματέας τύπου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών » ανακοινώνει το ρώσικο πρακτορείο interfax.

Προηγουμένως αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είχε προειδοποιήσει ότι η απάντηση της θα είναι σκληρή κι αποφασιστική προς την Κωνσταντινούπολη.

Νωρίτερα σήμερα το Φανάρι με νέα του Συνοδική Απόφαση δεσμεύεται να παραχωρήσει Αυτοκεφαλία στο Σχισματικό Πατριαρχείο Κιέβου και ν΄αποκαταστήσει σε κανονικότητα τον ψευδο-πατριάρχη Κιέβου Φιλάρετο….

Το κείμενο της διακήρυξης που διανεμήθηκε στην Κωνσταντινούπολη δηλώνει ότι η Σύνοδος του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης ακυρώνει την απόφαση υπαγωγής της Μητρόπολης του Κιέβου στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας του 1686. Έτσι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο  προχωρά στην παροχή Αυτοκεφαλίας στην εκκλησία της Ουκρανίας.

Η Σύνοδος επίσης κατάργησε το ανάθεμα του επικεφαλής του Πατριαρχείου Κίεβου, Φιλάρετ Ντενίενκο και του επικεφαλής της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, του Μακάριου Μάλτιτς..vesti

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ