Να τι έγινε στον Καναδά την πρώτη μέρα νομιμοποίησης της ψυχαγωγικής μαριχουάνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 
Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τρουντό εργάστηκε σθεναρά τα τελευταία δύο χρόνια για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, με την ελπίδα η νόμιμη αγορά να οδηγήσει σε κατάρρευσή τα παράνομα κυκλώματα διακίνησης.
https://youtu.be/T9N3kufjmic
 
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς ωστόσο, η νόμιμη αγορά θα χρειαστεί αρκετό καιρό μέχρι να ανταποκριθεί πλήρως στην αντίστοιχη ζήτηση και πολύ ήταν εκείνοι που έσπευσαν να παρατηρήσουν πως, στην πλειονότητά της, η κάνναβη που κάπνισαν οι Καναδοί στους χθεσινούς εορτασμούς, είχε αποκτηθεί στην μαύρη αγορά.
 
https://youtu.be/i5X5oBmREW0
Ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα της G20 που νομιμοποιεί την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς, και η δεύτερη παγκοσμίως, μετά την Ουρουγουάη που νομιμοποίησε την μαριχουάνα το 2013.
Από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στο Σεν-Ζαν-ντε-Τερ-Νεβ, στον ανατολικό Καναδά, δεκάδες άνθρωποι αψήφησαν το κρύο για πολλές ώρες για να αγοράσουν τα πρώτα γραμμάρια κάνναβης που θα πωλούνταν νόμιμα από κατάστημα της εταιρείας Tweed, το οποίο άνοιξε για λίγο από τα μεσάνυχτα.
Στις ΗΠΑ η χρήση του ήπιου ναρκωτικού για ψυχαγωγικούς σκοπούς έχει νομιμοποιηθεί μόνο σε 8 Πολιτείες, με την Καλιφόρνια να αποτελεί, από την 1η Ιανουαρίου του 2018, τη μεγαλύτερη νόμιμη αγορά παγκοσμίως. Χώρες όπως η Ολλανδία ή η Ισπανία έχουν αποποινικοποιήσει την χρήση και την κατοχή μαριχουάνας.
Η εφαρμογή του μέτρου θα εξεταστεί και θα αξιολογηθεί από τους πολίτες Καναδά, που θα προσέλθουν στις κάλπες σε έναν χρόνο, για τις βουλευτικές εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ