Υπόδικοι οι έξι από τους οχτώ βουλευτές που υπερψήφισαν χθες στην σκοπιανή Βουλή – Εάν όμως τηρηθούν οι όροι που έβαλαν, η συμφωνία των Πρεσπών καταρρέει.

img 8813Μείζον θέμα έχει προκύψει όχι τόσο με την ταυτότητα των βουλευτών που υπερψήφισαν συμφωνία και τις δικαστικές εκκρεμότητες που έχουν, αλλά κυρίως με τους όρους που έχουν θέσει και δημοσιοποίησαν οι ίδιοι, όροι που αν όντως τους έχει δεχτεί ο Ζάεφ, αυτόματα ακυρώνουν την ίδια τη συμφωνία των Πρεσπών. Το εάν θα τους τηρήσει θα φανεί στην τελευταία ψηφοφορία.
Οι  8 βουλευτές που ψήφισαν «Ναι»
 Κάρστο Μουκόσκι, του VMRODPMNE κατηγορείται για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου
Λιούμπεν Αρναούντοφ, του VMRODPMNE κατηγορείται για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου
Σάσο Βασιλέφσκι, του VMRODPMNE κατηγορείται για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου
Ελιζαμπέτα Καντσέσκα – Μιλέφσκα, του VMRODPMNE κατηγορείται από την Ειδική Εισαγγελέα για παράνομες χορηγήσεις (ήταν υπουργός Πολιτισμού του Γκρούεφσκι)
Βλαντάνκα Αβιρόβιτς, ο γιος της Βασίλιγε Αβιρόβιτς καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της Ειδικού Εισαγγελέως, για διαφθορά.
Ζέκερ Ραμζίλοβιτς, κατηγορούμενος της Ειδικού Εισαγγελέως για διαφθορά.
Νόλα Ισμαϊλόφσκα Στάροβα, του VMRODPMNE.
Εμιλία Αλεξάντροβα , του VMRODPMNE.
Οι όροι των βουλευτών για να ψηφίσουν «ναι»
Οι βουλευτές του VMRODPMNE έθεσαν όρους για να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών. Αυτοί είναι:
Α. Αποδοχή τροποποίησης του Συντάγματος αλλά με την εγγύηση της μακεδονικής ταυτότητας.
Β. Αποδοχή διάταξης του συντάγματος που θα εγγυάται ότι εάν η Ελλάδα αποτύχει να επικυρώσει  και εμποδίσει πάλι την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση της Μακεδονίας, θα έχει την άνευ όρων ακύρωση όλων των δεκτών συνταγματικών τροποποιήσεων που θα προκύψουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Γ. Σταδιακή αλλαγή του ονόματος για την εσωτερική χρήση, ακολουθώντας τη διαδικασία που οδηγεί στην πλήρη ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ΕΕ. 
Δ. Αποδοχή της πρωτοβουλίας του προέδρου της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας , κ. Ζόραν Ζάεφ, όπως εκφράστηκε στην 61η  σύνοδο του Κοινοβουλίου στις 15 Οκτωβρίου 2018, για παραγραφή των αδικημάτων στα γεγονότα της 27ης Απριλίου 2017 στο Κοινοβούλιο (γνωστή ως ‘αιματηρή Πέμπτη’) και πλήρη εθνική συμφιλίωση».
Alsat-m.tv
               

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ