Η βουλευτής που υπερψήφισε την Παρασκευή, δηλώνει ότι δεν θα υπερψηφίσει και την συνταγματική αναθεώρηση για τη συμφωνία εάν ο Ζάεφ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 8837

Διαβάστε εδώ τους τέσσερις όρους που έθεσαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης για να υπερψηφίσουν την συμφωνία την Παρασκευή.

Σκληρό παζάρι στα Σκόπια. Η βουλευτής του VMRO-DPMNE που υπερψήφισε τη συμφωνία και διεγράφη, τώρα ισχυρίζεται ότι δεν θα ψηφίσει την τελική αναθεώρηση για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, εάν ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δεν ικανοποιήσει τους όρους που έθεσαν οι οκτώ. Όπως πρώτο έχει αποκάλυψη του Olympia, οι οκτώ που υπερψήφισαν την συμφωνία είχαν θέση τέσσερις όρους εκ των οποίων οι δύο συνιστούν παραβίαση της ίδιας της συμφωνίας των Πρεσπών. Η βουλευτής Σταρόβα Ισμαιλοφσκα λοιπόν απαιτεί τώρα από τον Ζάεφ να προϋπογράψει Ερμηνευτική επί της συμφωνίας δήλωση, που δεν θα υποχρεώνει τα Σκόπια να αλλάξουν το συνταγματικό τους όνομα αμέσως και παράλληλα θα διασφαλίζει μακεδονική εθνότητα και όχι απλώς ιθαγένεια.

Εάν αυτό συμβεί όμως, η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να ακυρώσει την διαδικασία και φυσικά να μην υπογράψει τέτοια ερμηνευτική δήλωση. Το πιθανότερο πάντως είναι η σκοπιανή βουλευτής να παζαρεύει περισσότερο την ψήφο της μέχρι την τελική ψηφοφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ