21/04/2021

Ανίκανοι, άχρηστοι, μοιραίοι

Array

Σε τυφλή πτήση προς την βαθειά κρίση και εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα του προϋπολογισμού της, η μοιραία για τον τόπο κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο, μ’ έναν ανεπάγγελτο θεομπαίχτη στο τιμόνι κι έναν ανίκανο υπουργό Οικονομίας «από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες οικονομολόγους», όπως έχει το θράσος να αναφέρει για τον εαυτό του, στην ιστοσελίδα του.
Η αγορά κυριολεκτικά έχει «στεγνώσει», οι κραυγές αγωνίας των μικρομεσαίων πληθαίνουν, το φάσμα της ανεργίας απειλεί χιλιάδες εργαζόμενους, η φτώχεια όλο και περισσότερων συμπολιτών μας καταγράφει ρεκόρ, θυμίζοντας στους παλαιότερους εποχές που πίστευαν πως τις είχαν ξεχάσει.
Το δίδυμο Καραμανλή-Αλογοσκούφη δεν άφησε τίποτε όρθιο στην οικονομία, δεν άφησε τίποτε στα ταμεία. Αντί λοιπόν οι δύο υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης να εμφανίζονται στη Βουλή και στον λαό με σεμνότητα, αυτοί  εξακολουθούν  να ζουν στον όμορφο κόσμο της αυταπάτης και του θράσους.
Ο πρώτος συνεχίζει τις γενικόλογες αναφορές και τις αερολογίες. Ο δεύτερος χρεώνει τα δικά του εγκληματικά λάθη που έχουν φέρει τη χώρα σ΄ αυτή την κατάσταση στο… ΠΑΣΟΚ. Κι όχι μόνο στο σημερινό, αλλά στο ΠΑΣΟΚ του 1981! Ο κύριος καθηγητής τού London School of Economics, τρομάρα του.
Όσο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα βρέχει. Όχι θα βάλει στενοχώριες στο κεφάλι του ο άνθρωπος. Έχοντας εξασφαλίσει τον σαραβαλιασμένο θρόνο του (το μαγαζί είναι γωνία και δεν πρόκειται να το αφήσει με τίποτε). Στη Βιέννη πήγε το παλικάρι, με τον καγκελάριο της Αυστρίας Αλ.Γκουζενμπάουερ συναντήθηκε, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καμιά δεκαριά μέρες θα λείψει μόνο.
Τι; Πώς; Η Ελλάδα πνίγεται στα προβλήματα; Ρε δε πα’ να φουντώνουν και να πληθαίνουν. Τόσο το καλύτερο. Αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση είναι δική μας κι ο θρόνος  εξασφαλισμένος.
Πού είναι οι κεσέδες με τα γιαούρτια, αδέλφια; Πού καταχωνιάσατε τις σάπιες τομάτες;
Ως πότε Συνέλληνες, ως πότε…
Νίκος Χρ. Κουκολιάς
Πολιτιστική Πράξη
Φύλλο Νοεμβρίου 2008
Σελίδα 4
http://www.politistiki.gr/08-02-11.pdf
[email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ