O Γενικός Γραμματέας Συντονισμού συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DE49C913-F64E-45E3-A1F7-48A60210291C«Τιμούμε τον προστάτη του Σώματος, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο και παράλληλα τιμούμε όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκεται καθημερινά, και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες, στο πλευρό των πολιτών», δήλωσε ο Γ.Γ. κ. Φιλιππάκος.

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, η Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποίησε επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού σε όλη τη χώρα, τιμώντας την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Τζανέτος Φιλιππάκος, συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, για τον εορτασμό της Ημέρας.
Ειδικότερα, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, το απόγευμα, ο κ. Φιλιππάκος παρέστη στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, μετά αρτοκλασίας, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στη συνέχεια στην περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου, στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το πρωί του Σαββάτου, παρακολούθησε την δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, την οποία τέλεσε, εκπροσωπώντας τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.
Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρέστησαν η Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη και η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, καθώς και σύσσωμη η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος, πλήθος αστυνομικού προσωπικού και εκπρόσωποι Ενώσεων και Ομίλων Φίλων Αστυνομίας.
Επίσης, παραβρέθηκαν βουλευτές, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, πρώην Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, εκπρόσωποι των Δικαστικών Αρχών, Αρχηγοί και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και λοιποί επίσημοι προσκεκλημένοι.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα «Ολυμπία» της Αίγλης Ζαππείου. Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, για την Τράπεζα αίματος του Σώματος.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Γενικός Γραμματέας κ. Φιλιππάκος δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η 20η Οκτωβρίου είναι ημέρα εορτασμού και υψηλού συμβολισμού: τιμούμε τον προστάτη του Σώματος, τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο και παράλληλα τιμούμε όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκεται καθημερινά, και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες, στο πλευρό των πολιτών.
Οι άνδρες και οι γυναίκες του Σώματος, καθώς και το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αγωνίζονται καθημερινά, με αίσθημα χρέους, για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ευνομίας, ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε, και με τη θέσπιση αυτής της ημέρας, αναγνωρίζεται δημόσια το έργο και η προσφορά τους, προς τη χώρα και την κοινωνία.
Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά, δύναμη και υγεία σε όλους, στην μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ