Μια εκκλησία «φιλοξενεί» κροκόδειλους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/IlQKWySKJvI
Η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη Λομονόσοβ κοντά στην Αγία Πετρούπολη αποκτά νέους πιστούς. Πρόκειται κυρίως για μικρά παιδιά θέλουν να δουν από κοντά κροκόδειλους και άλλα άγρια ζώα, τα οποία και ζουν στο υπόγειο της εκκλησίας.

Για τον ασυνήθιστο αυτό ζωολογικό κήπο ευθύνεται ο ιερέας Όλεγκ Γιεμελιανένκο. Πριν από 10 χρόνια, έφερε έναν μικρό κροκόδειλο από τον Νείλο με στόχο τα πέντε παιδιά του να αγαπήσουν την φύση. Ακολούθησαν χελώνες, Ινγκουάνα και άλλα ζώα.
«Σκοπός της κίνησης αυτής ήταν να προσελκύσουμε τα παιδιά. Θέλουμε να ενδιαφερθούν και να έρθουν στην εκκλησία. Η αλήθεια είναι ότι την Κυριακή όλοι θέλουν να κοιμηθούν λίγο περισσότερο» δήλωσε ο ιερέας Όλεγκ Γιεμελιανένκο.
Για όλους τους γονείς, αυτή είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία.«Είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο. Στην πόλη μας δεν έχουμε ζωολογικό κήπο» υποστηρίζει μια μητέρα ενός αγοριού.
Πλέον το υπόγειο δεν επαρκεί, γι’ αυτό και ο ιερέας αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα αίθουσα για την φιλοξενία των ζώων, ενώ και οι κροκόδειλοι θα αποκτήσουν καινούρια πισίνα.
euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ