Το νησί με τις ξύλινες εκκλησίες (φωτογραφίες)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

chiloe ekklisies
Photo Credit Cristian Gonzalez G.

Το Τσιλοέ (Chiloé) βρίσκεται απέναντι από την ακτή της Χιλής και μαζί με μια ομάδα περίπου τριάντα νησιών τα οποία ανήκουν στο ομώνυμο αρχιπέλαγος, αποτελούν μια έντονα ανεξάρτητη κοινότητα με τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα ορατή στη λαϊκή παράδοση, τη μυθολογία, την κουζίνα και τη μοναδική αρχιτεκτονική.

Οι νησιώτες είναι τόσο υπερήφανοι για τον πολιτισμό τους, ώστε διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν η κυβέρνηση πρότεινε να τα συνδέσει με την ηπειρωτική χώρα, κατασκευάζοντας τη μακρύτερη γέφυρα της Λατινικής Αμερικής.
Ο λόγος της αντίδρασης τους ήταν ο φόβος ότι ο τουρισμός θα διαβρώσει για πάντα τη μοναδικότητα της κοινότητάς τους και θα μολύνει τη γη τους και το νερό!
Αλλά το στοιχείο που κάνει το μεγαλύτερο νησί, το Chiloé, πόλο έλξης για τους τουρίστες, είναι οι υπέροχες ξύλινες εκκλησίες, οι οποίες εκφράζουν ένα μείγμα ευρωπαϊκής και τοπικής αρχιτεκτονικής.
chiloe ekklisies1
Photo Credit Srikanth Jandhyala

Το αρχιπέλαγος ανακαλύφθηκε από τους Ισπανούς στα μέσα του 16ου αιώνα. Στις αρχές του 17ου αιώνα, οι Ιησουίτες μοναχοί έφθασαν εκεί και άρχισαν να κατασκευάζουν ξύλινες εκκλησίες με τη βοήθεια ντόπιων τεχνητών.
Ο «διαπολιτισμικός διάλογος και αλληλεπίδραση» μεταξύ αυτών των κατασκευαστών από διαφορετικό γεωγραφικό και πολιτιστικό υπόβαθρο, είχε ως αποτέλεσμα μοναδικές δομές που δεν βρίσκονται σε άλλες περιοχές της Αμερικής.
Σε αντίθεση με την κλασική ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική, οι εκκλησίες του Chiloé είναι κατασκευασμένες εξολοκλήρου με τοπική ξυλεία και με εκτεταμένη χρήση ξύλινων βότσαλων. Οι εκκλησίες χτίστηκαν από υλικά που μπορούν να αντέξουν στο υγρό και βροχερό ωκεάνιο κλίμα του αρχιπελάγους.
chiloe ekklisies2
Photo Credit Anna Maj Michelson

Κάποτε υπήρχαν 150 ξύλινες εκκλησίες στο αρχιπέλαγος του Chiloé. Σήμερα σώζονται λιγότερες από εβδομήντα, εκ των οποίων 16 έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.
chiloe ekklisies3
Photo Credit Max Besser Jirkal

chiloe ekklisies4
Photo Credit Melinka from Distrito Federal, México

chiloe ekklisies5
Photo Credit paz guentelican

chiloe ekklisies6
Photo Credit Simon Blackley

chiloe ekklisies7
Photo Credit Anna Maj Michelson

chiloe ekklisies8
Photo Credit Jmvgpartner

chiloe ekklisies9
Photo Credit Lin linao

chiloe ekklisies10
Photo Credit Pedro Rebolledo Rubilar

Πηγή: Amusing Planet / Επιμέλεια: Snoopit24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ