Καταιγίδα για τον Σημίτη: Ο ύποπτος λογαριασμός των 845.000 ευρώ και η offshore με έδρα τις Μπαχάμες – Τι βρήκαν οι εισαγγελείς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6FD39DE5-DE30-4B90-ACD6-733E012F69F6ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ φάση διερεύνησης από τους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς βρίσκεται ένας ύποπτος λογαριασμός 845.000 ευρώ που προέρχεται από off shore, με έδρα τις Μπαχάμες και με έμβασμα κατατέθηκε για ένα μικρό διάστημα στην Εμπορική Τράπεζα για να καταλήξει στη συνέχεια στη Γερμανία.
Ο επίμαχος λογαριασμός ανήκει στον Σπύρο Σημίτη, αδελφό του τέως Πρωθυπουργού, που είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς εστιάζουν την έρευνα τόσο στις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η συγκεκριμένη off shore όσο και στη διαδρομή του εμβάσματος. Ειδικότερα:
Πρώτον: Ερευνώνται τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την off shore με έδρα τις Μπαχάμες.
Δεύτερον: Διερευνούν αν η συγκεκριμένη off shore συνδέεται με εταιρείες που είχαν αναλάβει προμήθειες από το Ελληνικό Δημόσιο.
Τρίτον: Εξετάζουν αν η Εμπορική Τράπεζα και οι μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν ζητήσει ως όφειλαν πιστοποιητικά νομιμότητας για το ποσό του εμβάσματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της kontranews από τη μέχρι τώρα δικαστική έρευνα προκύπτει ότι δεν έγινε κανένας έλεγχος νομιμότητας του εμβάσματος από τις ελεγκτικές αρχές. Γι΄ αυτό θα αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Εμπορικής Τράπεζας και τον εποπτικό μηχανισμό της Τραπέζης της Ελλάδος.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι από off shore με έδρα τις Μπαχάμες διακινήθηκαν μεγάλα ποσά από εταιρείες που συνδέονται με την κοινοπραξία που είχε αναλάβει το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, το λεγόμενο C4i το οποίο επί χρόνια δεν παραλάμβανε κανένας υπουργός και θεωρείται το μεγαλύτερο σκάνδαλο της διακυβέρνησης Σημίτη αφού το Δημόσιο πλήρωσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Καλά πληροφορημένη δικαστική πηγή αποκάλυψε στην kontranews ότι η διερεύνηση του επίμαχου λογαριασμού θα ολοκληρωθεί με κλήση για κατάθεση στον Σπύρο Σημίτη. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.
Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας μιλούν για απόπειρα εμπλοκής του πρώην Πρωθυπουργού στην υπόθεση του επίμαχου λογαριασμού. Αρνούνται όμως να απαντήσουν στα καυτά ερωτήματα που προκαλεί η κίνηση του εμβάσματος από την off shore με έδρα τις Μπαχάμες, στη συνέχεια το παρκάρισμα των 845.000 ευρώ στην Εμπορική και στη συνέχεια τη μεταφορά τους σε γερμανική τράπεζα.
Δεν απαντούν επίσης στο καυτό ερώτημα γιατί ένας μεγαλόσχημος καθηγητής όπως ο Σπύρος Σημίτης που τυγχάνει να είναι και αδελφός Πρωθυπουργού χρησιμοποιεί off shore εταιρεία για την κίνηση του εμβάσματος.
Όπως επίσης δεν δίνεται απάντηση για τη σκοπιμότητα μεταφοράς του εμβάσματος σε ελληνική τράπεζα ενώ θα μπορούσε να κατατεθεί απευθείας από τις Μπαχάμες σε ελβετική τράπεζα.
Ο ίδιος ο Σπύρος Σημίτης είχε ισχυριστεί ότι οι 500.000 ευρώ προέρχονται από την πώληση ακινήτου, αλλά αρνείται να δώσει εξηγήσεις για τη διαδρομή του εμβάσματος.
Πηγη: periodista.gr
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ