‼️ΠΡΟΣΟΧΗ-Οδηγίες για την αίτηση στο ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά των συντάξεων-Το κείμενο που πρέπει να συμπληρώσετε [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
https://www.youtube.com/watch?v=Ztw2CU-k5Ss
ΕΔΩ Το έτοιμο κείμενο που πρέπει να συμπληρώσετε (copy-paste)
Από τη νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα κρίνει αποφάσεις κατώτερων δικαστηρίων, εξαρτάται η τύχη των νέων αγωγών για τα αναδρομικά συνταξιούχων, όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Tα βήματα για την συμπλήρωση της αίτησης για τα αναδρομικά μέσω ΕΦΚΑ παρουσίασε στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ της ΕΡΤ1, η φοροτεχνικός Φιλοθέη Μακριδάκη.
Η κα Μακριδάκη ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ προκειμένου να κάνει την ηλεκτρονική αίτηση. Θα πρέπει να μπουν στην ηλεκτρονική αίτηση με τους κωδικούς του Τaxisnet ( username – password ), επίσης θα πρέπει να συμπληρώσει το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ του καθώς και κάποια προσωπικά του στοιχεία. Επίσης θα πρέπει να δώσουν τον αριθμό Μητρώου που θα τους εμφανιστεί, ενώ θα πρέπει να υποβάλλουν ένα κείμενο.
Η κα Μακριδάκη παρουσίασε ένα υπόδειγμα κειμένου για την αίτηση:
Εκτός από τη διακοπή των μειώσεων παρακαλώ να γίνει επιστροφή των ποσών που μου παρακρατήθηκαν από το 2013 έως και σήμερα και αναφέρομαι στις μειώσεις που έχουν εφαρμοστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη.
Παράλληλα παρακαλώ να λάβω από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ αναλυτική κατάσταση για όλες τις περικοπές που μου έχουν γίνει στην κύρια σύνταξη, στην επικουρική και στα δώρα όλων των ταμείων στο παραπάνω διάστημα σε κάθε περίπτωση.
Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου ιδίως λόγω ελλιπούς απάντησης από το Ταμείο.
Οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη: ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ, Τραπεζών, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ, τις υποβάλλουν στον ΕΦΚΑ επιλέγοντας σωστό ταμείο.
Οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη Δημοσίου θα υποβάλουν την αίτηση, είτε στο Γενικό Λογιστήριο που λειτουργεί πια ως τομέας του ΕΦΚΑ για τις συντάξεις Δημοσίου, είτε στο αντίστοιχο τμήμα πληρωμών ΕΦΚΑ-Τομέας Συντάξεων Δημοσίου.
Οι συνταξιούχοι που εκτός από κύρια έχουν και επικουρική σύνταξη θα πρέπει να προβούν και σε αίτηση προς το ΕΤΕΑΕΠ σημειώνοντας το ταμείο από το οποίο προέρχεται η επικουρική:
ΜΙΣΘΩΤΩΝ, ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ,
ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ,  ΟΑΕΕ,
ΑΓΡΟΤΩΝ , ΟΓΑ,
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ,  ΕΤΑΑ,
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ , ΕΤΑΑ – ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ,
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ , ΕΤΑΑ ,ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ , ΤΣΑΥ,
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΜΕ , ΕΤΑΠ-ΜΜΕ,
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ,ΕΚΩ , ΤΑΥΤΕΚΩ,
ΝΑΥΤΙΚΩΝ ,ΝΑΤ,
ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ,ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ,

Δικαίωση υπαλλήλων σε Ειρηνοδικεία

Έξι υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης δικαιώθηκαν από το Ειρηνοδικείο καθώς κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές των δώρων και των επιδομάτων. Η απόφαση ήρθε να προστεθεί σε άλλες αποφάσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων και την κατάργηση των δώρων. Ο δήμος Θεσσαλονίκης πάντως αναμένεται να ασκήσει έφεση.
Αντιθέτως ο Δήμος Περιστερίου προσανατολίζεται στην επαναχορήγηση και αναδρομική καταβολή 13ου και 14ου μισθού, δηλαδή επιδομάτων εορτών και αδείας, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, για τους υπαλλήλους του και ο Δήμος Περιστερίου καθώς δεν προτίθεται συμφωνα με πληροφορίες να ασκήσει έφεση κατα των πρωτόδικων αποφάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ