«Ορθόδοξο τόξο» και Ισραήλ, με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα! Όταν κυβερνούν πατριώτες, η χώρα μεγαλουργεί.

image 980

Το plan b που κάποιοι ειρωνεύτηκαν, είναι εδώ!

Η είδηση για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ από την Ελλάδα προέκυψε από την τετραμερή Διάσκεψη Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, στην οποία σήμερα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε έναν σημαντικό συνομιλητή και έναν πολύ σημαντικό φίλο.
«Μαζί του θα κουβεντιάσουμε για τις δυνατότητες ευρύτερης συνεργασίας των χωρών μας και σταθερής τετραμερούς συνεργασίας των τεσσάρων μας με έναν εταίρο, το Ισραήλ, που μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στην περιοχή» τόνισε.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στην τετραμερή σύνοδο, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα Βαλκάνια τέσσερα χρόνια πριν, για να τονίσει πόσο έχει αλλάξει αυτή σήμερα.
image
Μεταξύ άλλων είπε ότι το καλοκαίρι του 2017 ήταν μια δύσκολη στιγμή για την περιοχή, με τις σοβαρές πολιτικές κρίσεις στην Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Μίλησε για την επιτυχημένη βουλγαρική προεδρία της Ε.Ε., προσθέτοντας ότι έχουμε την ευκαιρία να συνομιλούμε για την επερχόμενη ρουμανική προεδρία που ευελπιστούμε να οδηγήσει και σε μια νέα περίοδο για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε τη σημασία που αποδίδουμε στην ενταξιακή πορεία όλων των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά ειδικότερα της Σερβίας, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των υποψηφίων χωρών» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και εστίασε στον ιδιαίτερο συμβολισμό του γεγονότος ότι τρεις βαλκανικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται μαζί με τη Σερβία σε αυτήν την πρωτοβουλία.
image
Με βαλκανική υπογραφή το Μουντιάλ του 2030!

Αναφορικά με το Μουντιάλ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι οι τέσσερις χώρες συζητούν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν από κοινού μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση σε βάθος 10ετίας. «Αυτήν την ιδέα θα την επεξεργαστούμε περαιτέρω από κοινού» συμπλήρωσε.
Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος επεσήμανε ότι «αξίζει τον κόπο να υποβάλουμε μια πρόταση οι τέσσερις χώρες, προκειμένου να φιλοξενήσουμε από κοινού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2030».
Φωτογραφίες: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ