Ο Ζάεφ παραβίασε την συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων δέχθηκε τους όρους των «8»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6d40a trite

Πριν από λίγο στα Σκοπιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσιεύθηκε η είδηση ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δέχτηκε τους όρους που του είχαν θέσει οι οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης προκειμένου να υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές. Αυτοί οι όροι όμως συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών. Άρα, οι συνταγματικές αλλαγές που τους περιέχουν δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την Ελλάδα.

Η ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα του VMRODPMNE και του Συνασπισμού, είναι ικανοποιημένη που όλες οι προτάσεις τους θα ενσωματωθούν στο Σύνταγμα.
Στο άρθρο 49 θα σημειωθεί ότι «η Δημοκρατία προστατεύει, εγγυάται και καλλιεργεί την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του μακεδονικού λαού», η αλλαγή του ονόματος θα εφαρμοσθεί σταδιακά εντός 5 ετών, παράλληλα με το άνοιγμα των κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση , και το συνταγματικό δίκαιο θα αποφανθεί ότι ακυρώνεται η Συμφωνία,  εάν η Ελλάδα δεν κυρώσει το πρωτόκολλο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Η επικεφαλής της  ανεξάρτητης ομάδας των βουλευτών, Ελιζαμπέτα Καντσέφσκα- Μιλέφσκα θα έχει συνάντηση  με τον πρόεδρο της Συνέλευσης, Ταλάτ Τζαφέρι και θα είναι η πρώτη συνάντηση της ανεξάρτητης αυτής ομάδας,  που θα συζητήσει σχετικά με την παρουσία της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας στο κοινοβούλιο.
ТЕЛМА

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ