Η αλήθεια για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από το Αλβανικό κράτος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε στοχοποιηθεί από το αλβανικό κράτος μέσω δημοσιευμάτων πολύ πριν την άνανδρη δολοφονία του.

img 9093

Να σημειωθεί ότι από τις προηγούμενες ημέρες, αλβανικά μέσα αναρτούσαν εμπρηστικά άρθρα ενόψει του εορτασμού του έπους του 1940 από τους έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Ενόχλησε ιδιαίτερα ο σημαιοστολισμός στον οποίο ο Κατσίφας πρωτοστατούσε.

Μάλιστα, παρόμοια άρθρα είχαν αναρτηθεί την ίδια ημέρα της δολοφονίας, στοχοποιώντας ευθέως τον Κωσταντίνο Κατσίφα.

img 9094

Η στάση των αλβανών ήταν εξόχως προκλητική και ο λόγος που ο Κατσίφας δεν διέφυγε στην Ελλάδα και θα μπορούσε, φαίνεται ότι ήταν ο αποκλεισμός του σπιτιού του επί πολλές ώρες όπου μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνανδροι αλβανοί δολοφόνοι κακοποίησαν μέχρι και την ηλικιωμένη μητέρα του. Αυτό τον έκανε να επιστρέψει στο χωριό όπου όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία είχε σκοπό να παραδοθεί στις αρχές ούτως ώστε να λήξει ο αποκλεισμός του σπιτιού του. Γι’ αυτό και στην τελική αναμέτρηση με τους αλβανούς, ο Κατσούδας δεν πυροβόλησε. Αντίθετα, φαίνεται να είχε σταθεί όρθιος με ανοιχτά τα χέρια προκειμένου να παραδοθεί. Εκεί, δολοφονήθηκε.

Όσον αφορά τις διαρροές για εμπλοκή του Κωσταντίνου Κατσίφα σε συμμορία εμπόρων ναρκωτικών το 2008, η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι ο δολοφονημένος δεν είχε καμία εμπλοκή και είχε αθωωθεί πανηγυρικά.

Ο Κωσταντίνος Κατσίφας ήταν ένας έλληνας ο οποίος είχε ζητήσει, αυτός και οικογένειά του, την αλβανική θηριωδία κατά των ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Η εχθρότητα λοιπόν κατά του αλβανικού κράτους ήταν δεδομένη, χωρίς φυσικά κάποιος να μπορεί να δικαιολογήσει πράξεις βίας και ένοπλης δράσης. Όμως ο Κατσιφάρας αν και ένοπλος την συγκεκριμένη ημέρα, δεν είχε κατηγορηθεί ποτέ στο παρελθόν επισήμως από το αλβανικό κράτος για παραβατική δραστηριότητα. Αντίθετα, είχε στοχοποιηθεί μόνο και μόνο για την ακτιβιστική του παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του από το αλβανικό κράτος, αντιτίθεται σε κάθε έννοια διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, και το ελληνικό κράτος πρέπει να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Σε όλα τα επίπεδα.

Διότι μπορεί ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου σε άλλες εποχές να κρατηθεί και όρθιος ελέω της κρυφής δράσης του μακαριστού Σεραφείμ και του αείμνηστου στρατηγού Γρυλλάκη, σήμερα όμως η Ελλάδα διαθέτει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να υποχρεώσει την Αλβανία να φερθεί ως πολιτισμένη χώρα. Και οφείλει να το απαιτήσει για να μην χυθεί άλλο αίμα στα Βαλκάνια. Δικαίων και αδίκων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ