ΒΙΝΤΕΟ-Επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ για τη "γιάφκα" του ΚΕΕΛΠΝΟ η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης [ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ]

Επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ για τη “γιάφκα” του ΚΕΕΛΠΝΟ η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης
https://www.youtube.com/watch?v=V99jPWbcV5M&feature=youtu.be

subscribe https://tinyurl.com/hellenicnewsfeed


Επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ για τη “γιάφκα” του ΚΕΕΛΠΝΟ η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento για πολύτιμα έγγραφα για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρέθηκαν σε «κρύπτη» του οργανισμού στο Μαρούσι επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.
«Τα ευρήματα είναι πολύ σημαντικά και θα βοηθήσουν να συμπληρωθούν τα πορίσματα αφού πρώτα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους επιθεωρητές. Τα παραστατικά αυτά έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους και όχι σε κρύπτη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπασπύρου.
Υπενθυμίζεται ότι , σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρωί της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου μια ομάδα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, η οποία τα τελευταία χρόνια διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έφτασε συνοδεία αστυνομικών στο κτίριο της οδού Αγράφων 3 στο Μαρούσι και ζήτησε από τη διοίκηση να τους οδηγήσει στο δεύτερο υπόγειο όπου είναι το γκαράζ. Αφού έκαναν μια γενική κατόπτευση του χώρου, πλησίασαν τους τοίχους του υπογείου και –προς μεγάλη έκπληξη των αστυνομικών– άρχισαν να ψηλαφίζουν τις επιφάνειες και στη συνέχεια να τις χτυπούν.
Ήταν μεσημέρι όταν μια επιθεωρήτρια ενημέρωσε τους συναδέλφους της ότι κάτι είχε βρει και διευκρίνισε πως ο ήχος από το χτύπημα του τοίχου ακουγόταν υπόκωφος. Συμφώνησαν ότι αυτό που φαινόταν για τοίχος δεν ήταν τοίχος αλλά επιφάνεια που κάλυπτε κάποιο κρυφό άνοιγμα.
Τα επόμενα λεπτά κατάφεραν να αφαιρέσουν ένα κομμάτι γυψοσανίδα η οποία, ενώ εμφάνιζε την όψη τοιχοποιίας, στην πραγματικότητα έκρυβε μια πόρτα. Το μεικτό κλιμάκιο έρευνας του ΚΕΕΛΠΝΟ βρισκόταν μπροστά σε μια μεγάλη αποκάλυψη: στοιχείων αλλά και της μαφιόζικης λειτουργίας του αμαρτωλού κέντρου.
Με εντολή της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου ξεκίνησε η κατάσχεση και αρχειοθέτηση του υλικού και φυσικά η αξιολόγησή του, που κράτησε επτά ημέρες. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποδείξεις και τιμολόγια, κινήσεις λογαριασμών και υλικό το οποίο αποτυπώνει τη λειτουργία του ως το 2015. Το υλικό αυτό, το οποίο αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά κυρίως ποιους χρηματοδότησε κατά καιρούς και με ποιον τρόπο, αναζητείται εδώ και τέσσερα χρόνια από διάφορα κλιμάκια ελέγχου αλλά και εισαγγελείς που έχουν ασχοληθεί με τη διερεύνηση των υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ