Κόκκινο κρασί: Τα οφέλη του για την ακοή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

red wine1
Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το κόκκινο κρασί βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Πέρα από αυτή την ιδιότητα, το κόκκινο κρασί έχει κι άλλες θετικές επιδράσεις στην υγεία, οι οποίες οφείλονται κυρίως στη ρεσβερατρόλη που περιέχει.

Η ένωση αυτή, τείνει να συγκεντρώνεται κυρίως στον φλοιό και στους σπόρους των σταφυλιών αλλά και των μούρων. Τα συγκεκριμένα τμήματα του σταφυλιού υφίστανται ζύμωση κατά την παρασκευή του κρασιού, εξ ου και η ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση ρεσβερατρόλης. Ενδεικτικά, μια ποσότητα 150ml κόκκινου κρασιού περιέχει μεταξύ 0,30 και 1,07mg ρεσβερατόλης.
Η συγκεκριμένη ένωση λειτουργεί θεραπευτικά και στα προβλήματα ακοής. Ερευνητές από το νοσοκομείο Χένρι Φορντ, έκαναν πειράματα σε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι όταν τους χορηγούνταν ρεσβερατρόλη πριν εκτεθούν σε έναν δυνατό και παρατεταμένο θόρυβο, υπέφεραν λιγότερο, ενώ οι ενδείξεις για απώλεια ακοής ήταν μειωμένες.
Οι ερευνητές ανέφεραν πως: «Η ρεσβερατρόλη, είναι μια ισχυρή χημική ουσία, που φαίνεται να προστατεύει από τις φλεγμονές που σχετίζονται με την απώλεια ακοής, τη γνωστική λειτουργία και τη γήρανση».
Εκτός από το κρασί και τα σταφύλια, η ρεσβερατρόλη χρησιμοποιείται και σε συμπληρώματα διατροφής. Πέρα από την βελτίωση της ακοής, έχει συνδεθεί με την μείωση της χοληστερόλης, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, την προστασία της εγκεφαλικής λειτουργίας, την πρόληψη επιπλοκών του διαβήτη αλλά και την καταπολέμηση του πόνου στις αρθρώσεις.
Φαίνεται επίσης πως έχει την ικανότητα να επιβραδύνει τη συσσώρευση βήτα αμυλοειδούς στον εγκέφαλο, μιας πρωτεΐνης που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη Αλτσχάιμερ.
Επειδή τo κρασί περιέχει αλκοόλ, η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.
onmed

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ