Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου – βαρύτατο κατηγορητήριο για τα επισφαλή δάνεια

Δίωξη για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου καθώς και των εταιριών IRF European Finance Investments με έδρα τις Βερμούδες και Amandeus, με έγγραφο της ανακρίτριας η οποία διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση «επισφαλών» κατά την κατηγορία, χρηματοδοτήσεων εταιριών από την Μαρφίν.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου! | Newsit.gr

Η δέσμευση έγινε με αφορμή την κυρία ανάκριση που διενεργείται σχετικά με έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την (τότε) τράπεζα Marfin προς την IRF European Finance Investments υπό όρους που δύνανται να θεωρηθούν επισφαλείς λόγω ανεπαρκών εγγυήσεων. Η διερευνώμενη υπόθεση αφορά ποσό ύψους 178 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά.

Για την υπόθεση, ασκήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, ποινική δίωξη από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο και αφορούσε το κακούργημα της απιστίας. Η ποινική δίωξη στρεφόταν κατά του (αποβιώσαντος) επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin (μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων).

Το υπό έλεγχο δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο.

Κατά τη δίωξη για τη χορήγησή του δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενώ φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί. Η δίωξη αφορά και την κυρία Φράγκου, για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η ίδια η πλοιοκτήτρια, Αγγελική Φράγκου με δήλωσή της, τότε ανέφερε πως «η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και κατ΄εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία. Η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως.

Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση.

Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου.

Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν. Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

https://www.newsit.gr/ellada/desmeytikan-oi-logariasmoi-tis-ploioktitrias-aggelikis-fragkou/2652077/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ