"Ενοχλημένη η Υπουργός Εξωτερικών της FYROM από το "Μακεδονία ξακουστή"! Αυτοί που τραγουδούν την «κατάκτηση της Θεσσαλονίκης!»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

26401 1

Ενοχλήθηκε η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων με τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Η υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της …
ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κληθείσα να σχολιάσει τα συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας, δήλωσε πως αυτά δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, κάνοντας λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια.
ΛΟΙΠΟΝ: 
1) Το τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή” δεν έχει καμία σχέση με τους Σκοπιανούς φίλους μας, όπως η Σεκερίνσκα. Μιλά για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, της μίας και μοναδικής που είναι ελληνική, από τους Τούρκους το 1912 (“που έδιωξες τους βάρβαρους και ελεύθερη είσαι τώρα”). Δεν τους πέφτει κανένας λόγος τους Σκοπιανούς, που είναι Βούλγαροι (ε, Βούλγαροι είναι, τι να κάνουμε, το ξέρουν και ίδιοι ότι είναι απόγονοι του Τσάρου Σαμουήλ), να σχολιάζουν τραγούδια για τη Μακεδονία μας. Δεν τους αφορούν.

2) το τραγούδι μας, που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως αλυτρωτικό μήνυμα και καμία σχέση με τους Σκοπιανούς, το έχει τραγουδήσει το 50-60% των Ελλήνων. Αντιθέτως, ένα πολύ αλυτρωτικό, γεμάτο μίσος τραγούδι των Σκοπιανών, το izlezi momce, το έχει τραγουδήσει και το υιοθετεί το 100% των Σλάβων γειτόνων μας και το έχουν τραγουδήσει ΟΛΟΙ, μηδενός εξαιρουμένου. Λένε οι στίχοι του “..ύψωσε τα χέρια σου ψηλά, σύντομα θα πάρουμε την πεδιάδα της Θεσσαλονίκης (solunsko pole)“. Κι αυτό, το έχουν τραγουδήσει ΟΛΟΙ οι Σκοπιανοί, από μωρά παιδιά (και η ίδια η Σεκερίνσκα).

3. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δύναμη στον κόσμο, που να επιβάλει στους Έλληνες να πάψουν τραγουδούν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ. Θα το τραγουδάμε ΠΑΝΤΟΥ και για ΠΑΝΤΑ και κάθε χρόνο πιο έντονα. Σιγά μην απολογηθούμε στους Σκοπιανούς για την απελευθέρωση της Μακεδονίας
!
Η συνέχεια εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ