Η «Διακήρυξη των Αθηνών» για τους πραγματικούς δημοσιογράφους

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Προεδρικό Μέγαρο 06.11.2018 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας υποδέχομαι στη Προεδρία της Δημοκρατίας με αισθήματα τιμής. Και σας συγχαίρω για την «Διακήρυξη των Αθηνών» η οποία συνιστά, μέσα μάλιστα στην σημερινή κρίσιμη συγκυρία για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς εν γένει, εμβληματικό θώρακα υπεράσπισης της αυθεντικής Δημοσιογραφίας και των αυθεντικών Δημοσιογράφων, με διεθνή απήχηση. Και στο σημείο αυτό, με αφορμή την στυγερή δολοφονία του Σαουδάραβα συναδέλφου σας Τζαμάλ Κασόγκι, έχουμε όλοι χρέος να διακηρύξουμε ότι οι αδίστακτοι δράστες της είναι εχθροί όχι μόνο της Δημοσιογραφίας και των Δημοσιογράφων, αλλά και της ίδιας της Δημοκρατίας μας, ακόμη δε και αυτού τούτου του Πολιτισμού μας.

 

Μ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ (Πρ. ΕΣΗΕΑ): Κύριε Πρόεδρε, εμείς ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε. Είναι μία μικρή αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων στον διάλογο. Αυτή η Διακήρυξη ξεκίνησε πριν από είκοσι ένα χρόνια από την Ένωση Συντακτών, και τελικά τα καταφέραμε τώρα. Θέλω να σας ενημερώσω, ότι σε μερικές μέρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα κατατεθεί η Διακήρυξη για την Προστασία των Δημοσιογράφων που εργάζονται σε εμπόλεμες ζώνες αλλά και σε όλες τις χώρες της υφηλίου και καταπιέζονται.

Η ελευθερία του λόγου είναι στον τόπο της Δημοκρατίας, συζητήσαμε για την ελευθερία του λόγου στην σκιά της Ακρόπολης κι αυτό είναι μία σημαντική στιγμή για όλους μας.

Σας ευχαριστούμε για την τιμή. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ