ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ STEALTH δεν είδαν την Φρεγάτα! Εφτά τραυματίες σε σύγκρουση τάνκερ με την φρεγάτα KNM Helge Ingstad (pics+vid) #TridentJuncture

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ελληνικών συμφερόντων ήταν το τάνκερ με το οποίο συγκρούστηκε η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Νορβηγίας KNM Helge Ingstad τα ξημερώματα της Πέμπτης, ανοιχτά των ακτών της Νορβηγίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άνθρωποι.

Η νορβηγική φρεγάτα υπέστει σοβαρές ζημιές και εισροή υδάτων ενώ τα 137 μέλη του πληρώματος, την έχει εγκαταλείψει.

Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα, το τάνκερ είχε μόλις αποπλεύσει από τον τερματικό φορτώσεως πετρελαίου Sture, όταν έγινε η σύγκρουση. Κανείς από το δεξαμενόπλοιο δεν έχει τραυματιστεί ενώ και οι ζημιές του είναι ελάχιστες.
Επιστρέφοντας από τη νατοϊκή άσκηση Trident Juncture, η οποία ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη (07/11) στη Νορβηγία, η φρεγάτα KNM Helge Ingstad συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και άρχισε να βάζει νερά.
Δείτε βίντεο:
https://youtu.be/3lGvDku6D5o
«Η KNM Helge Ingstad υπέστη ζημιές στα έξαλα και στα ύφαλα. Οι ζημιές ήταν τέτοιες που η φρεγάτα δεν είναι πλέον ευσταθής και δεν μπορεί να επιπλεύσει επαρκώς», δήλωσε ο Σίγκουρντ Σμιτ, αξιωματικός του νορβηγικού Πολεμικού Ναυτικού, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Κατά συνέπεια αποφασίσθηκε να προσαράξει στην ακτή», εξήγησε.
Το μεσημέρι, το γκρίζο πλοίο των 5.000 τόνων είχε γείρει σχεδόν εντελώς και μεγάλο μέρος του ελικοδρόμιού του στην πρύμνη βρισκόταν κάτω από το νερό, σύμφωνα με τις εικόνες των τηλεοπτικών δικτύων.
«Έβαλε πολύ νερό και υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να βυθιστεί εκεί όπου βρίσκεται», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Κέντρου Διάσωσης της Σόλα.
Σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τη βύθισή της, ρυμουλκά προσπαθούν να κρατήσουν τη φρεγάτα στη θέση της ενώ την επιχείρηση παρακολουθούν πολλά στρατιωτικά πλοία.
Δεν υπάρχει κανένας τραυματίας ανάμεσα στα 23 μέλη του πληρώματος αυτού του πετρελαιοφόρου των 62.000 τόνων (κενό φορτίου), το οποίο δεν υπέστη παρά ελαφρές ζημιές, σύμφωνα με το κέντρο διάσωσης.
Δεν έχει επισημανθεί καμιά διαρροή του φορτίου του.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery 
Με πληροφορίες από: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ