ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος στην Λέσβο "Εκπροσωπείτε την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό" ΒΙΝΤΕΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://www.youtube.com/watch?v=nzITQBp-mkQ&feature=youtu.be

Στη συνέχεια παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο δήμαρχος του νησιού σε ξενοδοχείο της πόλης όπου ξεκίνησε την ομιλία του εξαίροντας το παράδειγμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που διδάσκουν οι κάτοικοι του νησιού.
«Σας ευχαριστώ γιατί κάθε φορά που βρίσκομαι στη Λέσβο παίρνω δύναμη τόσο από το παράδειγμα των προγόνων μας αλλά και από το σημερινό δικό σας παράδειγμα, από τη δύναμη της ελληνικής ψυχή. Πως αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες χωρίς να σε κάψουν . Πρέπει να ξέρετε ότι εκπροσωπείτε εδώ την Ελλάδα στην κυριολεξία και την Ευρώπη και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Διδάσκετε τι θα πει ανθρωπισμός, τι θα πει αλληλεγγύη τι θα πει ελληνικός πολιτισμός και ελληνική δημοκρατία και ευρωπαϊκός πολιτισμός.»
Ο κύριος Παυλόπουλος θύμισε τα γεγονότα που οδήγησαν την ένταξη των νησιών στον εθνικό κορμό της Ελλάδας το 1912.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «επιδιώκουμε τη φιλία και τη συνεργασία με τη γείτονα Τουρκία. Υποστηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και διαφωνούμε με δηλώσεις κάποιων ευρωπαίων αξιωματούχων που υποστηρίζουν το αντίθετο. Αλλά και η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η φίλιά έχει προϋποθέσεις το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους. Το διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο προσδιορίζουν επακριβώς και τα δικαιώματα της χώρας μας. Προσδιορίζουν τα σύνορα, το έδαφος την κυριαρχία μας. Να τονίσω ότι το έδαφος και τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ευρωπαϊκής ένωσης. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το έδαφος, την κυριαρχία , να ασκήσουμε πλήρως την κυριαρχία μας. Έχουμε κάθε δικαίωμα να επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη, πάντα σεβόμενοι το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».
Θύμισε τα άρθρα των συνθηκών που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα της Ελλάδας και έκλεισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας ότι «κάθε φορά που βρίσκομαι μαζί σας εδώ, στην Λέσβο, παίρνω δύναμη και εμπνέομαι από την Ιστορία της αλλά και από το δικό σας παράδειγμα υπεράσπισης της Πατρίδας μας και του Πολιτισμού μας κατά την επιτέλεση των δικών μου καθηκόντων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ