Αποκαλυψη – ράπισμα στους νεοφιλελέδες γκαιμπελισκους: Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος εγγυήθηκε την παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 8793Συνέντευξη Ολάντ στην κυριακάτικη «Κ» και στον Α. Παπαχελά

Ο Φρανσουά Ολάντ έχει παραχωρήσει συνέντευξη στην αυριανή-11 Νοεμβρίου 2018- «Καθημερινή» και στον Αλέξη Παπαχελά. Εκεί αποκαλύπτει, το βράδυ του δημοψηφίσματος, το δραματικό παρασκήνιο, των συνομιλιών του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από τις απαντήσεις του Ολάντ αποκαλύπτεται σήμερα επισήμως-διότι όλοι γνωρίζουν στο περίπου τι συνέβη τότε- πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν εκείνος, τον οποίο εμπιστεύθηκε η Ευρώπη και οι ηγέτες της, για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.

Οι δύο απαντήσεις του Ολάντ σε αντίστοιχες ερωτήσεις του Α. Παπαχελά είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικές:

Ερώτηση: Θέλω να μου περιγράψετε αυτό το δραματικό τηλεφώνημα που είχατε με τον κ. Τσίπρα το βράδυ που βγήκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Απάντηση: Ναι, ο Τσίπρας είχε κερδίσει το δημοψήφισμα, αλλά είχε χάσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων. Μπορούσε να είναι περήφανος που έπεισε τους Έλληνες να τον στηρίξουν, αλλά έπρεπε και να ανησυχεί πολύ για την επόμενη ημέρα. Εκείνη την νύχτα τον συνεχάρην για το αποτέλεσμα, αλλά του είπα ότι τώρα θα αντιμετώπιζε πολύ μεγάλες δυσκολίες, αναφέροντάς του το εξής: «Εάν θέλεις να παραμείνει η Ελλάδα στη Ζώνη του Ευρώ, πρέπει να το πεις σύντομα. Πρέπει να ανοίξεις άμεσα τις διαπραγματεύσεις. Βοήθησέ με, να σε βοηθήσω. Αν θέλεις να πας σε μία λύση, θα σε βοηθήσω. Αλλά μπορώ μόνο μέχρι εκεί που θα έχεις εσύ αποφασίσει. Και τελικά ήρθε στη διαπραγμάτευση.

Ερώτηση: Το βράδυ του δημοψηφίσματος είχατε δραματικές επικοινωνίες με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι συζητήσατε και σε ποια φόρμουλα καταλήξατε για να ξεκινήσει πάλι ο διάλογος με τον Τσίπρα;

Απάντηση: Ο φίλος μου Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Με διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα είναι ακλόνητα ευρωπαϊκή και μου ζήτησε να εμπιστευτώ ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιστρέψει στον διάλογο, το οποίο και έγινε. Παρ’ όλο που δεν έχει την ίδια  πολιτική κατεύθυνση με τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν πολύ σημαντικό να μπορέσει να βεβαιώσει, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, την καλή πίστη του πρωθυπουργού. Καλή πίστη που πράγματι υπήρξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ