Όταν η Ελλάδα ανοίγει πάλι τον δρόμο: Η Άγκελα Μέρκελ στην γραμμή που χάραξε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

720 606753 48f0ae84df 8dfc63b9d8c7d859

Δήλωσε σήμερα η Μέρκελ: Το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη απειλείται από την άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού

Την εκτίμηση ότι το «ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη», που γεννήθηκε μετά το 1945, απειλείται από την άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Υιοθετώντας έτσι πλήρως τις απόψεις του έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τις οποίες όχι απλώς έχει εκφράσει ως βουλευτής Στο “λυκόφως των πολιτικών ηγεσιών” εδώ και 7 χρόνια, αλλά αποτύπωσε πλήρως στο τελευταίο του βιβλίο “Αλλάζει αυτός ο κόσμος;” και στην κορυφαία στιγμή για την σύγχρονη ελληνική πολιτική, την ομιλία του στην Ρίγα της Λεττονίας. Οι αρχές, οι αξίες και ο οδικός χάρτης για μία ελεύθερη και ενωμένη Ευρώπη στις δομικές ιδρυτικές αρχές της, πλέον υιοθετούνται από τους ευρωπαίους ηγέτες που αναγνωρίζουν γενναία τα λάθη τους. Η ομιλία της Ανγκέλα Μέρκελ είναι μία ακτίδα φωτός, την σπίθα της οποίας άναψε ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Βλέπουμε ότι η διεθνής συνεργασία, μια ειρηνική ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων της μίας και της άλλης πλευράς και ακόμα και το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη τίθενται εκ νέου υπό αμφισβήτηση» σημείωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στο πρώτο φόρουμ για την ειρήνη στο Παρίσι.

«Η ειρήνη που έχουμε σήμερα, που μας μοιάζει κάποιες φορές δεδομένη, αυτή η ειρήνη απέχει πολύ από το να είναι κάτι το δεδομένο και πρέπει να δώσουμε μάχη για εκείνη» υπογράμμισε η Μέρκελ, ενώ προειδοποίησε για «έναν εθνικισμό με παρωπίδες» και διατύπωσε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο «να αρχίσουμε και πάλι να ενεργούμε σαν να μπορούμε απλά να αγνοούμε τις σχέσεις και τις αμοιβαίες δεσμεύσεις μας».

Το πρόσφατο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου

Οι σκέψεις και οι απόψεις ενός μεγάλου ευρωπαϊστή ηγέτη. Του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Η ευρωπαΐκή ενοποίηση, η συνοχή και οι αρχές της αλληλεγγύης που θα αποτελέσουν βάση για τη νέα Ευρώπη των λαών και των εθνών.

Γνωρίζοντας πλέον ότι το σύνολο των παρεμβάσεων του Προκόπη Παυλόπουλου αναφορικά με την λειτουργία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος έχουν γίνει αποδεκτές  από τους ομολόγους του, αλλά και πολλές από αυτές ήδη εφαρμόζονται ως θεσμοθετημένες πλέον αλλαγές, είναι βέβαιον ότι οι σκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως αποτυπώνονται στο νέο του βιβλίο έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα απασχολήσουν εκτενώς στο άμεσο μέλλον.

img 9024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ