17/04/2021

Προκλήσεις ναζιστικου τύπου και φυλετική παράνοια από το «Ουράνιο Τόξο» στην Φλώρινα – ελληνικός ιμπεριαλισμός η συμφωνία των Πρεσπών!!

9bf59 vino1

Νοέμβριος 11, 2018. 19:47

«Η εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα, φορείς ανάπτυξης και όχι διακρίσεων.  Αναγνώριση της μειονότητας ως ‘μακεδονικής’ των Σλάβων της Ελλάδας. Εισαγωγή της σλαβικής γλώσσας ως ‘μακεδονικής’ στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα», είναι τα μηνύματα στο Ξυνό Νερό της Φλώρινας κατά το 3ο Συνέδριο του Ουράνιου Τόξου, του κόμματος των Σλάβων στην Ελλάδα.


Το συνέδριο- γράφει το σλαβικό δημοσίευα των Σκοπίων-  σηματοδοτήθηκε με ένα μεγάλο πανό στα ελληνικά και στα σλαβικά,  που τοποθετήθηκε  στο κέντρο του χωριού Ξυνό Νερό, το οποίο οι Σλάβοι το αποκαλούν με σλαβική ονομασία.


32bb5 vino2
Το πανό τράβηξε την προσοχή της ελληνικής αστυνομίας  που ζήτησε να αποσυρθεί το πανό, άλλα μέχρι το πρωί αυτό δεν έγινε.
Στο συνέδριο των Σλάβων της Ελλάδας θα γίνει η ανάδειξη νέων ηγετών στο κόμμα τους. Φυσικά, η Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι ένα αναπόφευκτο  θέμα. 
83e15 vino3
Επισημαίνεται ότι η προεδρία του κόμματος στις 19 Αυγούστου αντιτάχθηκε σε κάθε αλλαγή του συνταγματικού ονόματος του κράτους των Σκοπίων. Αυτό είναι σημαίνει ότι είναι αντίθετοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά όχι κατά του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.


Σήμερα, αυτή η θέση αναμένεται, επίσης,  να επιβεβαιωθεί, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση των μελών να σέβονται τη θέση του κόμματος.


Αυτό ισχύει, ιδιαίτερα για τον Παύλε Βοσκόπουλος, ο οποίος δήλωσε επανειλημμένα ότι υποστηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.


MKD


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ