Αλέξης Τσίπρας – Σίσι πέταξαν έξω τον Τούρκο από την Λιβυη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9048Η μεγάλη συμμαχία που οραματίστηκε και ξεκίνησε ο Πάνος Καμμένος και την επικύρωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος ως ο πρώτος δυτικός ηγέτης που επισκέφτηκε την Αίγυπτο, αποδεικνύεται η σημαντικότερη που έχει συνάψει Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Ενδεικτική η εξέλιξη με το κοινό μέτωπο Ελλάδος – Αιγύπτου που είχε ως αποτέλεσμα να φύγει άρον άρον ο τούρκος υπουργός άμυνας από τη Λιβύη! Στο περιθώριο της συμμετοχής του στην σημερινή διεθνή διάσκεψη για την Λιβύη στη Σικελία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε εκτενή συνομιλία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Λιβύης και για την ενεργό ανάμειξη τρίτων κρατών στην χώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε και ο ρόλος της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την επόμενη περίοδο, σε σχέση με τη Λιβύη. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ Σίσι ήταν σήμερα στο Παλέρμο για συνομιλίες αλλά δεν πήρε μέρος στις εργασίες της επίσημης συνόδου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός, ενόψει της επίσκεψής του στην Μόσχα είχε συνομιλία με το Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά την οποία συζήτησαν την οικονομική συνεργασία των δυο χωρών και την κατάσταση στην Λιβύη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ