Σάλος στη ΝΔ για τους Τατσόπουλους του Μητσοτάκη: Κάνατε την παράταξη, κόμμα για τον… Πανούτσο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9057Έντονες αντιδράσεις προκαλεί σε στελέχη, αλλά και στην βάση της παράταξης, η απόφαση της ηγετικής ομάδας της ΝΔ να βάλει στα ψηφοδέλτιά, (και μάλιστα στον Βόρειο τομέα, που τα ποσοστά του κόμματος είναι υψηλά, άρα η εκλογή είναι σχετικά πιό εύκολη, απ΄ ότι στον Δυτικό τομέα για παράδειγμα), τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο. Την ώρα μάλιστα, που άξια στελέχη του κόμματος, ετοιμάζεται να τα «αποστρατεύσει» η ηγετική ομάδα της Πειραιώς.

Και αυτό γιατί ο κ. Τατσόπουλος έχει προκάλέσει, τόσο με τις θέσεις του, οι οποίες, από πολλούς θεωρούνται εθνομηδενιστικές, όσο και με την κριτική που έκανε στην ΝΔ, κριτική που άγγιζε τα όρια της ύβρης.

Τι έλεγε για την ΝΔ

Πάντως είναι απορίας άξιο πως εντάχθηκε τελικά στη ΝΔ όταν πριν από λίγο καιρό το απέκλειε κατηγορηματικά και μάλιστα με… ισχυρά επιχειρήματα. Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2016 ο ανεξάρτητος τότε βουλευτής, μιλώντας στο Βήμα Fm, απέκλειε το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι «δεν θέλω να πάω στη ΝΔ, δεν είπα ότι θα ενταχθώ σε αυτή. Ούτε με θέλουν, ούτε τους θέλω. Θα με θεωρούν ξένο σώμα».

Τρία χρόνια νωρίτερα, τον Μάιο του 2013, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κατηγορούσε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «κλείνει το μάτι» στη Χρυσή Αυγή, αφήνοντας «ένα δίαυλο επικοινωνίας ανοιχτό».

Ο κ. Τατσόπουλος, όμως είχε να πεί και έναν… κάλο πολιτικό λόγο και για τον Αντώνη Σαμαρά. 

«Κύριε Σαμαρά, τα κουνέλια που βγάζεις από το καπέλο σου είναι πλέον ψόφια. Ούτε σε τενεκεδένιο σκυλάδικο, με σβηστά τα φώτα, δεν παραμυθιάζεις πια τους πελάτες» έγραφε το 2015 στο facebook.

Από τα «αιχμηρά βέλη» του δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε ο Πρόεδρος, αλλά ούτε και οαντιπρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης.

Το 2013 σημείωνε: «Ο Αδωνις θα κλείσει νοσοκομεία και ο Κυριάκος θα απολύσει υπαλλήλους. Δεν μπορώ μονάχα να καταλάβω ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τι μυαλά κουβαλάει. Γιατί δεν ανακοινώνει την κατεδάφιση εκείνου του αυθαίρετου πάνω στην Ακρόπολη; Δεν φιλοδοξεί να αφήσει κι αυτός πίσω του δημιουργικό έργο;» 

Οι προκλητικές θέσεις του για την περίοδο της Τουρκοκρατίας και την Επανάσταση του 1821

Αυτό όμως που προκαλεί την μεγαλύτερη αντίδραση μεταξύ των στελεχών και οπαδών της παράταξης, είναι οι θέσεις του για την περίοδο της Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης του 1821.

Οι θέσεις του, μάλιστα, αυτές στην κυριολεξία έγραψαν… ιστορία!

Αρχικά είχαν προκαλέσει σάλο οι απόψεις του για τον Γέρο του Μοριά, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, όταν στις αρχές της δεκαετίας παρουσίαζε στον Σκάι το ντοκιμαντέρ «1821». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, όσα είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο ο Πέτρος Τατσόπουλος είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ φέρεται ότι χαρακτήριζε στη σελίδα του στο facebook τον Κολοκοτρώνη ως gay, και μάλιστα ότι υποστήριζε πως ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν απλώς ομοφυλόφιλος αλλά και πρωτοπόρος της «gay revolution», καθώς o Πέτρος Τατσόπουλος φέρεται ότι υποστήριζε πως είχε αρραβωνιαστεί τον εραστή του.

Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο (επιεικώς) ατόπημα του Πέτρου Τατσόπουλου όταν παρουσίαζε το ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Επανάσταση.

Το ίδιο το έργο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς υποστηρίζει ότι οι Ελληνες ζούσαν αρμονικά με τους Τούρκους, γι’ αυτό και η περίοδος εκείνη διήρκεσε 400 χρόνια, και μόνο κάποια… στιγμή αποφάσισαν να επαναστατήσουν.

Το… (δήθεν) σεξ με τη… μισή Αθήνα!

Το 2012 -ως βουλευτής τότε του ΣΥΡΙΖΑ- είχε ενοχληθεί από σχόλια που έκανε η Χρυσή Αυγή για τον ανδρισμό του. Τι θεώρησε τότε σωστό να κάνει ο Πέτρος Τατσόπουλος; 

Σαν άλλος… «Σπαλιάρας» έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Crash» και δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Εχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή».

«Δηλαδή, τι άλλο να πω; Τώρα, στα γεράματα, να βγάζω φωτογραφίες με τα παιδιά μου ή με τις συζύγους μου, για ν’ αποδείξω ότι δεν είμαι “αδερφή” στους φασίστες που τους βολεύει, γιατί όταν είσαι κακός στην Ελλάδα πρέπει να είσαι σε όλα κακός. Δηλαδή, να είσαι και ηλίθιος και “αδερφή” και τραμπούκος και μοχθηρός και όλα» πρόσθετε ο βουλευτής.

Ο ίδιος στον λογαριασμό του στο facebook έγραψε, απαντώντας στα δεκάδες σχόλια που δέχθηκε, «σιγά τη μεγαλούπολη», ενώ σε άλλο σημείο σχολίαζε: «Βαράτε, βαράτε, υποκριτές του κ…υ». 

Το λεκτικό bullying σε Κονιόρδου και Μποφίλιου

Έκτος, όμως από τα παραπάνω, πολλά ήταν τα σχόλια και για τον τρόπο εκφοράς του πολιτικού λόγου από τον κ. Τατσόπουλο, ο οποίος, σε πολλές περιπτώσεις, φαίνεται να έχει πάρει… διαζύγιο με την ευγένια και τον σεβασμό της διαφορετικής άποψης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι λεκτικές επιθέσεις του κατά δύο γυναικών, που άγγιζαν το όριο του bullying, της Λυδίας Κονιόρδου και της Νατάσσας Μποφίλιου. Για την Λυδία Κονιόρδου έγραφε «…είσαι ηλίθια, κοπέλα μου. Δηλαδή, όχι απλώς ηλίθια. Καρα-ηλίθια…». Δείτε όλοκληρη την επίμαχη ανάρτηση:

«Λυδία, διάβασα τον επικήδειό σου για τον Λουκιανό. Στάθηκα ιδιαίτερα στα θερμά σου λόγια για τη στάση του Λουκιανού κατά το δημοψήφισμα του 2015, μια στάση που η κυβέρνησή σου την πήρε και την έριξε στα σκουπίδια την ίδια κιόλας νύχτα του δημοψηφίσματος, πριν καν ξημερώσει. Λυδία, το περιστατικό που διάλεξες και η στιγμή που διάλεξες για να μας το υπενθυμίσεις, με πείθουν ότι έχεις νοημοσύνη βερίκοκου και ευαισθησία μικρότερη από όση διαθέτει ένα πόμολο. Είσαι ηλίθια, κοπέλα μου. Δηλαδή, όχι απλώς ηλίθια. Καρα-ηλίθια. Να σε διδάσκουν στα σχολεία. Προς αποφυγήν».

Με την Νατάσσα Μποφίλιου ήταν πιο… ανεκτικός. Την αποκάλεσε απλώς «χαζοβιόλα»:

«Νατάσσα, γλυκιά μου. Δεν είσαι τροτσκίστρια. Μια χαζοβιόλα είσαι. Οι άνθρωποι που ανέβαιναν στο Βουνό ρίσκαραν τη ζωή τους. Εσύ δεν ρισκάρεις τίποτε. Μην σε κρατάμε όμως. Εάν νιώθεις τόσο άσχημα στη δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου κάπου αλλού. Τα σύνορα είναι ανοιχτά ακόμη. Εως τότε δεν χρειάζεται σώνει και καλά να ανέβεις στο Βουνό. Μπορείς να κάνεις και άλλες αντιδικτατορικές ενέργειες. Να σταματήσεις τις συναυλίες σου, ας πούμε. Τέτοιο χτύπημα δύσκολα η δικτατορία θα το αντέξει»

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, στελέχη της ΝΔ, εξέφραζαν την απορία, ποια προστιθέμενη αξία φέρνει στην παράταξη ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος. Και αν θα προσθέσει ή θα αφαιρέσει στο κόμμα και ακόμα, αν τελικά ο κ. Τατσόπουλος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, για το πως εννοεί το περιβόητο άνοιγμα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης.

Γιατί αν τελικά έτσι εννοεί η ηγετική ομάδα της ΝΔ το… ποιοτικό άνοιγμα στην κοινωνία, τότε τα λόγια είναι περιττά…

Thepressroom

ΔΗΜΟΦΙΛΗ