Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: "Ο κ. Μητσοτάκης παλιότερα μιλούσε για χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, για πληρωμή του Κλήρου με άλλο τρόπο, τα θυμόμαστε όλα αυτά, δεν έχουμε Αλτσχάϊμερ"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

anthimosΈντονα επικριτικός με όσους επιδεικνύουν όψιμο ενδιαφέρον για το ζήτημα των κληρικών εμφανίστηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. «Το θέμα της μισθοδοσίας είναι ένας πειρασμός και δικαιούνται οι κληρικοί όλοι και οι Επίσκοποι να έχουμε αυτή την αγωνία. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Αρχιεπίσκοπο γιατί ξέρει τι κάνει». Και αναρωτιέται: “Γιατί αυτή η παλινωδία από τον κ. Μητσοτάκη;”
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «δεν πιστεύουμε το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων και τώρα ξαφνικά τους έπιασε πόνος για τους κληρικούς.
“Όψιμο και το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παλιότερα μιλούσε για χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, για πληρωμή του Κλήρου με άλλο τρόπο, τα θυμόμαστε όλα αυτά, δεν έχουμε Αλτσχάϊμερ. Γιατί αυτή η παλινωδία από τον κ. Μητσοτάκη;”.
«Εμείς και οι Ιερείς μας δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε στο οπλοστάσιο κάθε κόμματος που κραδαίνει την έννοια του χωρισμού και της μισθοδοσίας.
»Η αξιοπρέπειά μας είναι πολύ σημαντικότερη από την αξιοπρέπεια την οποία μας προσδίδουν τα πολιτικά κόμματα σε τέτοιου είδους προεκλογικές ευκαιρίες ή πολύ περισσότερο σε εξευτελιστικές ομιλίες προεκλογικές λέγοντας για χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος.
Πηγή: tribune.gr
 
infiltr8or

ΔΗΜΟΦΙΛΗ