Αλόη: 7 εκπληκτικά οφέλη για την επιδερμίδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

aloi1
Η αλόη δεν κάνει καλό μόνο στην επούλωση των εγκαυμάτων. Η πιο γνωστή χρήση της αλόης είναι αυτή στην αντιμετώπιση μικροτραυματισμών, όπως εκδορών και ήπιων εγκαυμάτων.

Αποτελεί όμως και διαχρονική συνταγή ομορφιάς και όχι τυχαία. Δείτε 7 ευεργετικές ιδιότητες της αλόης για την επιδερμίδα και πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε:

1. Μετά το ξύρισμα:

Αν το ξύρισμα προκαλεί κοκκινίλες και ερεθισμό στο δέρμα σας, χρησιμοποιείτε αλόη. Περιέχει ένζυμα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που προλαμβάνουν τον ερεθισμό και τις εκδορές.

2. Ντεμακιγιάζ:

Εφαρμόστε καθαρή αλόη σε ένα κομμάτι βαμβάκι και αφαιρέσετε απαλά το μακιγιάζ. Η αλόη δρα ως μαγνήτης αφαιρώντας τα υπολείμματα μακιγιάζ και τους ρύπους και καταπραΰνει το δέρμα.

3. Είναι πολύ ενυδατική:

Η αλόη διεισδύει στην επιδερμίδα τέσσερις φορές ταχύτερα από το νερό, καθιστώντας τη ιδανικό προϊόν ενυδάτωσης.

4. Μειώνει τη φλεγμονή:

Αν έχετε σπυράκια, ροδόχρου ακμή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, βάλτε την αλόη στην καθημερινότητά σας. Είναι αντιφλεγμονώδης και προσφέρει ενυδάτωση και χαλάρωση στην επιδερμίδα. Η αλόη αποτρέπει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, περιέχει σαλικυλικό οξύ και άλλα αντισηπτικά συστατικά, τα οποία εξουδετερώνουν τα βακτήρια και ανακουφίζουν τον πόνο και ρυθμίζει την ανοσολογική απόκριση που προκαλεί φλεγμονή.

5. Επούλωση εγκαυμάτων:

Η αλόη επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή γύρω από τις πληγές. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία κατά των ακτίνων UV. Εφαρμόστε κρέμα από αλόη βέρα μερικά λεπτά πριν την έκθεσή σας στον ήλιο και προστατέψτε τον εαυτό σας.

6. Τσιμπήματα εντόμων:

Σε συνδυασμό με κάποιο σκεύασμα υδροκορτιζόνης, η αλόη βοηθά στην αντιμετώπιση των τσιμπημάτων από έντομα, συμβάλλοντας στην υποχώρηση της φλεγμονής.

7. Μάσκα μαλλιών:

Τα μαλλιά περιέχουν αμινοξέα και ένζυμα, όπως και η αλόη. Χρησιμοποιώντας τη στα μαλλιά επαναφέρετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά μετά τις φθορές που προκαλεί το συχνό λούσιμο, τα προϊόντα styling και η ατμοσφαιρική ρύπανση. Κάντε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού με εκχύλισμα αλόης 2-3 φορές την εβδομάδα για να διεγείρετε τους θύλακες των τριχών και να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Αφήστε να δράσει μία ώρα και στη συνέχεια λουστείτε με ένα ήπιο σαμπουάν.

Πηγή: womenshealthmag.com
onmed

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ