Η επίθεση στους καραμανλικούς απειλή για ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ

7D75BE86-6A7A-469D-8206-1733EBA0ED1FΒασίλης Σκουρής

Άνω κάτω τείνει να γίνει το πολιτικό σύστημα από την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και, κυρίως, την εντολή για άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη.

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν στοχοποιεί απλώς τον ΣΥΡΙΖΑ για την έρευνα στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά επιτίθεται με σφοδρότητα στον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο εμφανίζει ως “ενορχηστρωτή” μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κάνει λόγο για “καραμανλική συνιστώσα” της Κουμουνδούρου, ενώ δείχνει με το δάκτυλο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Η σφοδρή επίθεση στον Κ. Καραμανλή, πάντως, αρχίζει και προβληματίζει την αξιωματική αντιπολίτευση. Στελέχη με πολλά χρόνια εμπειρία στην πολιτική, εκτιμούν πως με τη συγκεκριμένη επιλογή τους το Κίνημα Αλλαγής ενδέχεται να κόψει οριστικά και τελεσίδικα τις πιθανότητες συνεργασίας με τη ΝΔ εφόσον δεν υπάρχει αυτοδυναμία, ενώ υπενθυμίζουν ότι οι αμέσως επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν σε μια τέτοια περίπτωση με το σύστημα της απλής αναλογικής, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για το Μοσχάτο, όσο και για τη Χαριλάου Τρικούπη.

Το ίδιο πράγμα ακριβώς επικαλούνται και “καραμανλικά” στελέχη. Στο ερώτημα δε ότι “δεν επιτίθενται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά στον Κώστα Καραμανλή” τα ίδια στελέχη σημειώνουν με νόημα πως “δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν πως ο Πρόεδρος του κόμματος δεν θα συνεργαστεί με υβριστές του πρώην πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, χωρίς να υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις”. Άλλα στελέχη, επίσης, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν τα αδιέξοδα-όπως λένε- της πολιτικής αυτής στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στελέχη “που προωθούν τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύγκλιση με τη Νέα Δημοκρατία”.

Ούτως ή άλλως η τελική ευθεία προς τις εκλογές δεν θα συνοδευτεί απλώς με πρωτοφανή πόλωση, αλλά θα συμβάλλει ακόμα πιο αποφασιστικά στη αναδιάρθρωση και αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ