Πάνος Καμμένος: Με την βοήθεια της Παναγιάς και τον λόγο του Παλαιολόγου οδηγό, λαος και ένοπλες δυνάμεις κρατούν ασβέστη την φλόγα της ελευθερίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9140ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 
Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

 Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει τα Εισόδια της Υπεραγίας Ημών Θεοτόκου και Υπερμάχου Στρατηγού και είναι ημέρα τιμής για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, ημέρα αναμόχλευσης της ιστορικής μνήμης και άντλησης προτύπων από τους ήρωες που με τη θυσία τους καθαγίασαν τους αγώνες της Ελλάδας.

 Αποτίουμε φόρο τιμής στους νεκρούς και σε όλους τους συμμετέχοντες των αγώνων του Ελληνικού Έθνους στο διάβα των αιώνων. Τιμούμε όλους εκείνους, που με το αίμα τους και με αγάπη για την Πατρίδα, εξασφάλισαν την ελευθερία της χώρας μας. 

 

Τιμούμε τους υπερασπιστές των ιδανικών μας, αυτούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών και ανυψώθηκαν σε αιώνια σύμβολα πατριωτισμού και αυτοθυσίας.

 

Χάρη σε αυτούς τους ήρωες γράφτηκαν χρυσές σελίδες δόξας και οι Ένοπλες Δυνάμεις, υπερασπιζόμενες τα ιερά και όσια του Έθνους, μεγαλούργησαν και ανέδειξαν τις προαιώνιες αρετές του.

 

Σήμερα όμως η σκέψη μας στρέφεται όχι μόνο στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα και παρέδωσαν άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας από γενιά σε γενιά, αλλά και σε αυτούς που συνεχίζουν τις ιερές παρακαταθήκες του Έθνους μας, τις σημερινές Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Γυναίκες και άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

 

Ο ελληνικός λαός δείχνει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του για την αδιάκοπη προσφορά σας προς το Έθνος, ως ακοίμητοι φρουροί σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Η καθιέρωση αυτή στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, τονίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζετε στην εξασφάλιση και εδραίωση των απαραίτητων συνθηκών ασφαλείας της χώρας μας από κάθε εξωτερική απειλή.

 

Η Ελλάδα, διαχρονικά προωθεί την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας, στην περιοχή μας και ευρύτερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που επικρατεί αστάθεια. Δυστυχώς όμως τις αρχές αυτές δεν τις ενστερνίζονται όλες οι χώρες της περιοχής, με αποτέλεσμα να υπάρχει προσπάθεια αμφισβήτησης των διεθνώς κατοχυρωμένων εθνικών μας δικαιωμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα.

 

Γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε! Επιβάλλεται να έχουμε την προσοχή μας τεταμένη και με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα να στέλνουμε καθημερινά το μήνυμα ότι η εθνική μας κυριαρχία δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και ότι δεν παραχωρείται ούτε ένα χιλιοστό της Πατρίδας μας.

 

Πέρα όμως από την κύρια αποστολή σας, σας συγχαίρω για το μέγεθος της κοινωνικής προσφοράς σας, το οποίο είναι ανυπολόγιστο, με αρωγή τόσο στον κεντρικό κρατικό μηχανισμό όσο και στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές, εξυψώνοντας με αυτό τον τρόπο το ηθικό των ακριτών μας.

 

Η συμβολή σας δε, μέσω των ευρωατλαντικών δομών άμυνας και ασφάλειας, στη διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια προβάλλει και αναβαθμίζει την θέση της Πατρίδας μας διεθνώς, γιατί με συνεχείς επιτυχίες κερδίζετε ευμενή σχόλια και επαίνους από τους εταίρους μας.

 

Γυναίκες και άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

 

Το φετινό έτος που ανακηρύχτηκε «Έτος Μέριμνας Προσωπικού», σε συνεργασία με την στρατιωτική ηγεσία συνεχίσαμε πλήθος δράσεων για την υποστήριξη και διευκόλυνση της καθημερινότητάς τόσο τη δική σας όσο και των οικογενειών σας, αλλά και στην αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος έτσι ώστε να ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον, για όλα τα στελέχη, το πολιτικό προσωπικό και τα στρατευμένα παιδιά μας.

 

Το δε νέο έτος που έρχεται, θα ενταθεί η προσπάθεια της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνία και τους πολίτες, το οποίο πιστεύω είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την κοινωνική συνοχή, καθόσον εσείς εξασφαλίζετε τη δυνατότητα να μπορεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστα να προοδεύει και να πορεύεται στο μέλλον με ασφάλεια και αισιοδοξία.

 

Σας καλώ με υψηλό φρόνημα να συνεχίσετε να υπερασπίζεστε την Πατρίδα και το Έθνος μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις της εποχής μας.

 

Κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ προς τους νεκρούς ήρωες και τις Πολεμικές Σημαίες, ενθυμούμενοι τα λόγια του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου: «…..πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών» και με την Υπεραγία Θεοτόκο προστάτιδα και οδηγό στη ζωή μας, σας εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

 

Ζήτω το ‘Έθνος. 

 

Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ