Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τη φυλάκιση της καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο δημοτικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

29E53D15-EFFF-4CCB-845F-6BCCE00D4D4CΑλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η φυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας από το Βόλο η οποία παρουσίασε πλαστό απολυτήριο δημοτικού με σκοπό να εργαστεί σε παιδικό σταθμό της περιοχής.

 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” , το κύμα διαμαρτυρίας μεγάλωσε ακόμα περισσότερο καθώς και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας ζητάει την αποφυλάκιση της καθαρίστριας.
Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη καθαρίστρια έχει μεγαλώσει μέσα σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, αναγκάστηκε από μικρή να δουλεύει πολύ σκληρά για να συντηρήσει την οικογένειά της που το είχε ανάγκη (δύο παιδιά, σύζυγος με προβλήματα υγείας) και υπογραμμίζει ότι : «Όλα αυτά τα χρόνια δούλευε ως καθαρίστρια με μεγάλο ζήλο και αφοσίωση ».
«’Το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη του διαγωνισμού (δηλαδή απόφοιτος Δημοτικού ) δεν την εμπόδισε από το να καθαρίζει καλά και σωστά », τονίζει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας.
«Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας πιστεύει ότι είναι άδικο να καταδικάζεται σαν ”κοινός εγκληματίας” μία γυναίκα που το μόνο της ”έγκλημα” είναι ότι ήταν φτωχή και δεν είχε να θρέψει την οικογένειά της. Αποδεικνύεται ακόμη μία φορά ότι η αστική δικαιοσύνη αθωώνει αυτούς που πραγματικά έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα (τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους), καταδικάζει και εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Εμείς οι γυναίκες του Δημοκρατικού Συλλόγου παλεύουμε για μία άλλη κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου όλοι θα είναι ισότιμοι, όπου η υγεία και η παιδεία θα είναι δημόσια και δωρεάν και όπου όλοι θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Παλεύουμε για μία ζωή με δικαιώματα στην μόρφωση, στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στη μητρότητα», προσθέτει στην ανακοίνωσή του.
Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ