Μειωμένη κατά τέσσερα εκατοστά η κλίση του Πύργου της Πίζας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

italy piza tower
Αν και είναι διάσημος για την κλίση του, ο Πύργος της Πίζας φαίνεται ότι σιγά σιγά «ισιώνει» σύμφωνα με τους ειδικούς! Η Ομάδα Επιτήρησης του Πύργου, που παρακολουθεί τις εργασίες αποκατάστασης, δήλωσε ότι το φημισμένο αξιοθέατο της Ιταλίας είναι «σταθερό και με πολύ αργούς ρυθμούς μειώνεται η κλίση του».

Το μεσαιωνικό μνημείο ύψους 57μ. έχει ισιώσει κατά 4 εκατοστά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ανακοίνωσε η Ομάδα Επιτήρησης. «Είναι σαν να έχουν αφαιρεθεί δύο αιώνες από την ηλικία του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Σαλβατόρε Σέττις.
Ο Νουντσιάντε Σκουέλια, καθηγητής γεωτεχνικής στο Πανεπιστήμιο της Πίζας που συνεργάζεται με την Ομάδα Επιτήρησης, δήλωσε: «Αυτό που μετράει περισσότερο είναι η σταθερότητα του καμπαναριού, που είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι περιμέναμε».
Το 1990 ο Πύργος της Πίζας έκλεισε για πρώτη φορά για το κοινό στα 800 χρόνια λειτουργίας του καθώς την εποχή εκείνη, η κλίση του ήταν 4,5 μέτρα από την ευθεία.
Μια διεθνής επιτροπή με επικεφαλής τον Πολωνό εμπειρογνώμονα καθηγητή Μικάελ Γαμιολκόφσκι, εργάστηκε για τη σταθεροποίησή της από το 1993 έως το 2001.
reader

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ