Με την παρουσία του ΠτΔ το Διεθνές συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 984Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής η τελετή έναρξης του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Κατά την έναρξη της τελετής παραβρέθηκαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιχάλης Καλογήρου και Φώτης Κουβέλης, αντίστοιχα, η Προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σάρλης, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κ.ά.

Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυναν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η γενική γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και γενική διευθύντρια της γενικής διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Παρασκευή Μίχου.

Στο δεύτερο μέρος των εργασιών του συνεδρίου η Ξένη Δημητρίου απήγγειλε τον ύμνο της Δικαιοσύνης, που όπως επισήμανε τον έχουν οι εισαγγελείς και ήλιο τους.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων Γενικοί και Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς από την Ευρώπη, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Eurojust, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων καθώς και εκπρόσωποι από εισαγγελικές αρχές τμημάτων διεθνούς συνεργασίας.

Το συνέδριο διοργανώνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τη συνδρομή της γενικής γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ