20,000 σελίδες η δικογραφία για το C4i!! Έφτασε στην Βουλή και φυλάσσεται σε ειδική αίθουσα.

70d9cbde 03cc 4cdf 850e 6ac3620f1e78Η δικογραφία, που αποτελείται από περίπου 20.000 σελίδες, βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα κλειδωμένη σε αίθουσα της Βουλής. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η δικογραφία φέρεται να περιλαμβάνει καταθέσεις για επαφές του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου σε όλες τις φάσεις ανοίγματος και αξιολόγησης των προσφορών, μεταξύ των οποίων – σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- και αυτόβουλης κατάθεσης μάρτυρα, από την οποία προκύπτει ότι έχει δωροδοκηθεί πολιτικό πρόσωπο, μέλος του ΚΥΣΕΑ το 2003.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στη δικογραφία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, περιλαμβάνεται το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, αλλά και στοιχεία για τις επαφές του Μιχάλη Χριστοφοράκου, σε όλες τις φάσεις ανοίγματος και αξιολόγησης των προσφορών. Φαίνεται, λένε συγκεκριμένες πηγές που έχουν γνώση της δικογραφίας, σε ποια κυβερνητικά στελέχη τηλεφωνούσε και από ποιους δεχόταν τηλεφωνήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και πώς άλλαζε μια απόφαση υπέρ μιας συγκεκριμένης εταιρείας. Πολύ συχνές φέρεται να υπήρξαν και οι επικοινωνίες με τον κ. Τσουκάτο. 

Στη δικογραφία γίνεται ακόμη λόγος για 4 υπεράκτιες εταιρείες, μέσω των οποίων γινόταν διακίνηση χρημάτων. Η δικογραφία στρέφεται κατά κ. Παπαντωνίου για το αδίκημα της «παθητικής δωροδοκίας κατά μόνας από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση, στρεφόμενη κατά του Δημοσίου,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ