Καλύτεροι μαχητές του ΝΑΤΟ οι Έλληνες πιλότοι μαχητικών (βίντεο)

f 16greek
Εκπαιδεύονται σε δύσκολες συνθήκες πραγματικής μάχης. Είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή. Και όταν λαμβάνουν μέρος σε νατοϊκές ασκήσεις συχνά διακρίνονται. Για ακόμα μία χρονιά Έλληνες πιλότοι είναι οι καλύτεροι μαχητές του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η διάκριση που έλαβαν οι χειριστές της 331 μοίρας της Τανάγρας στην πιο πρόσφατη κοινή αεροπορική άσκηση νατοϊκών χωρών που διεξήχθη στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Ο αντισμήναρχος Βασίλης Τσαντήλας είναι αξιωματικός επιχειρήσεων της 331 μοίρας στην Τανάγρα και ήταν επικεφαλής της ελληνικής αποστολής.
«Εδώ στη γωνιά της Μεσογείου που είμαστε, έχουμε πάρα πολλές ιδιαιτερότητες, από άποψη περιβάλλοντος, από άποψη συνθηκών, και άλλα, με αποτέλεσμα αυτό να επιβάλλει το να έχουμε ένα πιο συγκεκριμένο επίπεδο. Εμείς είμαστε εκπαιδευμένοι να δουλεύουμε με τον τρόπο που πρέπει είτε υπάρχει ειρήνη, είτε υπάρχει κρίση, είτε υπάρχει ένταση, είτε υπάρχει πόλεμος. Εμείς για αυτό είμαστε εδώ και για αυτό είμαστε εκπαιδευμένοι», υπογραμμίζει ο Βασίλης Τσαντήλας.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=v-PMWEyleKA&w=711&h=400]
Ο σμηναγός Δημήτρης Τσουμπέκας ήταν επίσης μέλος της ελληνικής αποστολής στο Αλμπαθέτε.
«Σαν στόχο περισσότερο αυτό το σχολείο έχει το πώς να μάθουμε όλοι μαζί, οι αεροπορίες του ΝΑΤΟ συγκεκριμένα, να μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας μια αποστολή η οποία θα τεθεί από το αρχηγείο αντίστοιχα», υπογραμμίζει.
Οι εντάσεις στο Αιγαίο και οι συχνές απογειώσεις για αναχαιτίσεις αποτελούν καθημερινότητα για τους Έλληνες πιλότους εδώ και χρόνια.
«Εμάς προσωπικά μας απασχολεί μεν δεν μας επηρεάζει δε γιατί εμείς προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που πάντα εκπαιδευόμαστε, τυπικά και σωστά, με επαγγελματισμό. Από εκεί και μετά την εξωτερική πολιτική την εφαρμόζουν άλλοι, οπότε εμείς εφαρμόζουμε καθαρά αυτό που μας λέει το αρχηγείο», υπογραμμίζει ο σμηναγός Δημήτρης Τσουμπέκας.
Η δημοσιογράφος του euronews, Φαίη Δουλγκέρη μεταδίδει: «Οι αποστολές που ανέλαβαν οι Έλληνες πιλότοι στο Αλμπαθέτε ήταν απαιτητικές. Δεν συγκρίνονται όμως με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας για έναν Έλληνα πιλότο μαχητικού αεροσκάφους και οι απαιτήσεις αυτές αυξάνονται ακόμα περισσότερο σε περιόδους έντασης στο Αιγαίο, όπως αυτή που διανύουμε».
euronews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ