ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-Ν.Χατζηνικολάου και DOCUMENTO "Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Κ.Σημίτη-Καταθέσεις “φωτιά” 20.000 σελίδων για το C4i"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

[dailymotion id=x6xvnff]
 
Καταθέσεις “φωτιά” για Παπαντωνίου στη δικογραφία για το C4i
Η δικογραφία, που αριθμεί περισσότερες από 20.000 σελίδες, “δείχνει” συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής…
Ανακοινώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η δικογραφία για το C4I που στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατά μόνας από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση.
Η δικογραφία που αριθμεί περισσότερες από 20.000 σελίδες περιλαμβάνει καταθέσεις «φωτιά» για την ανάθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων: το ημερολόγιο της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, αλλά και στοιχεία για τις επαφές του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου σε όλες τις φάσεις ανοίγματος και αξιολόγησης των προσφορών. Πηγές που έχουν γνώση της δικογραφίας αναφέρουν ότι σε αυτή καταγράφονται οι επαφές του Μιχάλη Χριστοφοράκου με τον κ. Τσουκάτο κι άλλα κυβερνητικά στελέχη.
Στη δικογραφία εμφανίζονται ακόμη 4 υπεράκτιες εταιρίες, μέσω των οποίων γινόταν διακίνηση χρημάτων.
Η δικογραφία στρέφεται κατά κ. Παπαντωνίου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατά μόνας από κοινού, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση, στρεφόμενη κατά του δημοσίου, από την οποία –όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό- το όφελος που επεδίωξε και πέτυχε και η ζημιά που προξενήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 50 εκατ. δρχ ή 150.000 ευρώ, το συγκεκριμένο ποσό αναφέρεται μόνον και μόνον γιατί πάνω από αυτό μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών και αυτό, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, σημαίνει ότι μπορεί να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή.
Ο Βασιλάκος “δίνει” τον Παπαντωνίου για το C4i
«Φωτιά» στην υπόθεση του C4I βάζει ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Ευάγγελος Βασιλάκος.
Στην κατάθεση του, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την ανάθεση του C4I στην αμερικάνικη εταιρία SAIC, ο κ. Βασιλάκος αναφέρει πως κατά την προσωπική του εκτίμηση «κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου», ενώ είναι «αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον ΧριΚαταθέσεις “φωτιά” για Παπαντωνίου στη δικογραφία για το C4iστοφοράκο» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
ΚΙΝΑΛ: τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού παρακράτους αποκαλύφθηκαν
“Η επίθεση κατά της παράταξής μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Επιστράτευσαν τώρα καταδικασμένο από την Δικαιοσύνη πρόσωπο -δήθεν μάρτυρα- που δηλώνει ότι «κατά πάσα πιθανότητα» ήξεραν, αλλά «δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν…» και άλλες απίθανες αστειότητες. Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού παρακράτους αποκαλύφθηκαν και θα πέσουν στο κενό. Ο Ελληνικός λαός θα τους καταδικάσει όπως και τις άθλιες μεθοδεύσεις τους, που πλήττουν την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία”, τονίζει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
C4I,SAIC, ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ,ΑΝΤ1,ANT1,DOCUMENTO,ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ,SIEMENS, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ