Νέες αποκαλύψεις από τα ημερολόγια Χριστοφοράκου – να πως καταρρέουν οι συκοφαντίες της Φωφης κατά Καραμανλή – Παυλόπουλου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9205

Τα νέα στοιχεία που βρίσκονται και μέσα στην δικογραφία των 20.000 σελίδων για το μεγάλο σκάνδαλο, εκτός από τις αποκαλύψεις και τις διαδρομές τις μίζας, αποδεικνύουν και κάτι άλλο. Ότι ούτε ένα στέλεχος του Καραμανλή δεν πήγαινε να φιλήσει το χέρι του Χριστοφοράκου! Μόνο κορυφαία στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και φυσικά η Αγία οικογένεια ήταν οι συνομιλητές του! Για άλλη μια φορά η κλαδική των διαρρηκτών που τόλμησε να συκοφαντήσει ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποκαλύπτεται…

Στο “φως” νέα στοιχεία

Τα ημερολόγιά της ξεφύλλισε ενώπιον Εφέτη Ειδικού Ανακριτή η πρώην γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, φέρνοντας στο «φως» πέρα από τις -κατά την κατάθεση- τακτικότατες τηλεφωνικές συνομιλίες του φυγόδικου πρώην μεγαλοστελέχους της Siemens με τον Θ. Τσουκάτο και τα εκατέρωθεν μηνύματα, τηλεφώνημα από το γραφείο του Κ. Σημίτη, από τον Γ. Παπαντωνίου αλλά και συνάντηση με τον τότε υπουργό Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδη.

Στις 17 Νοεμβρίου του 2017, η κα Τσακάλου περνά το κατώφλι του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή και ανοίγει τα «μαύρα» ημερολόγιά της, αποκαλύπτοντας αθέατες πτυχές της υπόθεσης Siemens για την περίοδο 2001 έως 2003. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι συνομιλίες με τον Θ. Τσουκάτο πραγματοποιούνταν επί καθημερινής βάσεως, γεγονός που σύμφωνα με δικαστικές πηγές συνδέεται με την κορύφωση των διαδικασιών για την παραγγελία του μη λειτουργικού C4i από την εταιρία SAIC, μέτοχος της οποίας ήταν η Siemens.

Εκτός από την εντυπωσιακή ακολουθία των τηλεφωνικών επαφών μεταξύ Τσουκάτου και Χριστοφοράκου, η κα Τσακάλου στην κατάθεσή της κάνει λόγο για μία απευθείας κλήση από το γραφείο του Κ. Σημίτη στον πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas, γεγονός που -αν ισχύει- προκαλεί απορίες και ερωτηματικά. Αντίστοιχες εντυπώσεις προκαλούνται και για την -κατά την κατάθεση- συνάντηση που φέρονται να είχαν Κ. Σκανδαλίδης και Μ. Χριστοφοράκος.

Τα τηλεφωνήματα ένα προς ένα

2001

Συμβουλευόμενη τα ημερολόγιά της, η κα Τσακάλου καταθέτει ότι στις 2/1 και 8/5/2001, ο Θ. Τσουκάτος κάλεσε τον Μ. Χριστοφοράκο, κάτι που επαναλήφθηκε στις 20 και 26/6 του ίδιου έτους. Στις 3 και 4/10, ο Μ. Χριστοφοράκος της δίνει εντολή για τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπόδικο πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Στις 8/10 ακυρώνεται η προγραμματισθείσα επίσκεψη του Μ. Χριστοφοράκου στο γραφείο του Θ. Τσουκάτου, με την επίσκεψη να γίνεται μία ημέρα αργότερα.

Κατά την κατάθεση της κας Τσακάλου, στις 6/11/2001, ο Μ. Χριστοφοράκος δέχεται κλήση από το γραφείο του Κ. Σημίτη, χωρίς καμία περαιτέρω λεπτομέρεια για το τι διημείφθη αλλά και με ποιον συνομίλησε το τότε στέλεχος της Siemens.

2002

Στις 14/2/2002, ο Θ. Τσουκάτος ξανατηλεφωνεί στον Μ. Χριστοφοράκο, ενώ στις 5/11 ο Γ. Παπαντωνίου, όντας τότε ΥΠΕΘΑ, φέρεται να τηλεφωνεί στον φυγόδικο. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της κας Τσακάλου, δέκα ημέρες αργότερα, πραγματοποιείται συνάντηση μεταξύ των Κ. Σκανδαλίδη και Μ. Χριστοφοράκο, χωρίς καμία επιπλέον πληροφορία για το μέρος και την ώρα της συνάντησης.

Ακολουθεί στις 20/11 ένα ακόμη τηλεφώνημα του Θ. Τσουκάτου προς το μεγαλοστέλεχος της Siemens, στο οποίο όμως -κατά την κατάθεση- ο υπόδικος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφήνει μήνυμα στον Μ. Χριστοφοράκο να επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατόν με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδή. Μάλιστα, την ίδια μέρα, ο Γ. Παπαντωνίου φέρεται να τηλεφωνεί και πάλι στον Μ. Χριστοφοράκο.

2003

Με εξαίρεση δύο τηλεφωνήματα του Θ. Τσουκάτου προς τον Μ. Χριστοφοράκο, οι ρόλοι αντιστρέφονται και ο Mr Siemens καλεί -για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους- επί καθημερινής βάσεως τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Στις 3 Φεβρουαρίου, ο Θ. Τσουκάτος καλεί τον Μ. Χριστοφοράκο. Έπειτα από οκτώ ημέρες, ο Μ. Χριστοφοράκος δίνει οδηγία στους υφισταμένους του να του καλέσουν στο τηλέφωνο τον Θ. Τσουκάτο. Το ίδιο επαναλαμβάνεται και μία ημέρα αργότερα (12/2), με τον τότε βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ να τον καλεί πίσω την ίδια ημέρα. Στις 14, 17, 18, 19 και 20/2 ο Μ. Χριστοφοράκος δίνει οδηγία για να έρθει σε επαφή με τον Θ. Τσουκάτο. Στις 7/4 ο Θ. Τσουκάτος καλεί τον Μ. Χριστοφοράκο και ο τελευταίος στις 10 και 11/4 δίνει οδηγία για να πραγματοποιηθεί το αντίθετο. Κατά την κατάθεση, στις 14/4 ο Μ. Χριστοφοράκος δίνει οδηγία στην κα Τσακάλου να στείλει ένα κινητό προς τον Θ. Τσουκάτο, ενώ μία μέρα μετά ζητά και πάλι από την γραμματέα του να τον φέρει σε επαφή με τον Θ. Τσουκάτο.

Κατά τις δικαστικές πηγές, σε εκείνο το σημείο της κατάθεσής της, η κα Τσακάλου προχωρά σε διευκρινίσεις. Ειδικότερα, καταθέτει ότι στις επικοινωνίες που συντελέστηκαν στις 18, 19/2 και 14/4 του 2003, συνομίλησε η ίδια με τον Θ. Τσουκάτο μετά από σχετικές εντολές του Μ. Χριστοφοράκου για ζητήματα διεκπεραιωτικά, χωρίς όμως να διευκρινίζει το είδος των διεκπεραιώσεων. Οι λοιπές συνομιλίες -κατά την κατάθεσή της- έγιναν αποκλειστικά από τους Μ. Χριστοφοράκο και Θ. Τσουκάτο. 

Σελίδα ημερολογίου

Σύμφωνα με τις καλά πληροφορημένες δικαστικές πηγές, η κα Τσακάλου στην εν λόγω κατάθεση φέρεται να προσκόμισε και μία σελίδα από τα ημερολόγιά της. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν οι σημειώσεις των ονομάτων «Τσουκάτος», «Χρυσοχοΐδης» και «Γείτονας».

https://www.documentonews.gr/article/katathesh-tsakaloy-ta-mayra-hmerologia-me-ta-thlefwnhmata-kai-ta-ranteboy-xristoforakoy-me-th-mish-kybernhsh-toy-pasok

ΔΗΜΟΦΙΛΗ