Αν αναρωτιέστε γιατί τέτοιο δέσιμο Μητσοτάκη – Σημίτη, ρίξτε μια ματιά στο ημερολόγιο του Χριστοφοράκου…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 1004Αμέτρητες επικοινωνίες και επαφές του Μιχάλη Χριστοφοράκου με υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη αλλά και μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη φέρνουν στο φως τα ημερολόγια τεσσάρων ετών που παρουσίασε ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή η γραμματέας του φυγόδικου πρώην πανίσχυρου άνδρα της Siemens.

Τα ημερολόγια που διατήρησε ως αρχεία η κυρία Τσακάλουκαταδεικνύουν τις στενές επαφές που είχε ο Χριστοφοράκος κατά την περίοδο 2000-2004 με πολλά μέλη της τότε κυβέρνησης Σημίτη αλλά και την τακτική επικοινωνία του με τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη και μέλη της οικογένειας.

Την περίοδο 2001-2003 φαίνεται πως είναι πολύ τακτικές οι συναντήσεις του και οι τηλεφωνικές του επαφές με τον τότε υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστο Βερελή όπως και με το δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού Σημίτη, Θόδωρο Τσουκάτο ο οποίος ως γνωστόν έχει δηλώσει ότι είχε πάρει ένα εκατομμύριο μάρκα από την Siemens που κατέληξαν στα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση του κόμματος.

Στα ημερολόγια της κ. Τσακάλου καταγράφονται ωστόσο και άλλα ονόματα πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ σε σημειώσεις της γραμματέως όπως «Χρυσοχοϊδης», «Γείτονας», «Σκανδαλίδης», «Παπαντωνίου». Αναφορά υπάρχει και στον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείουι Άμυνας Γιάννη Σμπώκο ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή κατηγορούμενος για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα. 

Όμως οι πιο πυκνές επαφές γίνονταν με τον πρώην βουλευτή Θ. Τσουκάτο κάτι που σύμφωνα με δικαστικές πηγές σχετίζεται με την παραγγελία του συστήματος C4I από την εταιρία SAIC, μέτοχος της οποίας ήταν η Siemens.

imerologia4
imerologia3
imerologia2
imerologia1

-“Έθνος” – Υπόθεση Siemens: Tα ημερολόγια που «καίνε» τον Χριστοφοράκο

Πηγή: ethnos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ