Οι Ρώσοι γνωρίζουν άραγε τις στενές σχέσεις του δολοφόνου του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα με την οικογένεια Ερντογάν;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

yildiz

Φανατικός υποστηρικτής του Nurettin Yıldız, του ριζοσπάστη ισλαμιστή κληρικού με διασυνδέσεις στην οικογένεια Ερντογάν, φαίνεται πως ήταν ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη Andrey Karlov στην Άγκυρα. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να ανατρέψει τις αγωνιώδεις προσπάθειες του καθεστώτος να πείσει την κοινή γνώμη, και ειδικά τη Ρωσία, ότι ο Altıntaş ήταν εργαλείο του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν. Αντίθετα, νεότερα δεδομένα, που προσπαθεί να θάψει ο Ερντογάν εμποδίζοντας την έρευνα της υπόθεσης εδώ και δύο χρόνια, αποδεικνύουν ότι ο πρώην αστυνομικός φέρεται να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί από τζιχαντιστές της Nusra, παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους.

Κεντρικό ρόλο στην γαλούχηση του 22χρονου αστυνομικού φέρεται να έχει το δίκτυο του σαλαφιστή κληρικού Yildiz. Ο δολοφόνος φέρεται να ήταν τακτικός επισκέπτης στο τζαμί που λειτουργούσε ο κληρικός στη γνωστή για τους φανατικούς ισλαμιστές της συνοικία Hacıbayram στην Άγκυρα. O Yildiz φέρεται να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των Τούρκων φανατικών σαλαφιστών και της Nusra της Συρίας, παρακλαδιού του ISIL και μάλιστα έχει κατονομαστεί από μάρτυρες τζιχαντιστές ως ο άνθρωπος που τους μύησε στον εξτρεμισμό.

Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι ο Yildiz συμμετέχει συχνά σε ομιλίες του Turkey Youth Foundation (TUGVA), μιας οργάνωσης που προωθεί τη φανατική ισλαμική ιδεολογία  στους νέους και η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Ερντογάν (ο γιός του Bilal και η κόρη του Sümeyye ελέγχουν το διοικητικό της συμβούλιο). Όπως και το ότι συνδέεται με το κίνημα Kurtuba (Cordoba), ένα κίνημα νέων τζιχαντιστών.

Ο Yildiz είναι μάλιστα αποδέκτης προνομιακής μεταχείρισης από την οικογένεια Ερντογάν, όπως όταν τέλεσε γάμο δύο 6χρονων κοριτσιών σε ανοικτή συγκέντρωση, και κατάφερε να αποφύγει την ποινική δίωξη, παρά τις δημόσιες καταγγελίες εναντίον του!

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι ο Ερντογάν καθυστερεί επιδεικτικά τη διερεύνηση της υπόθεσης εδώ και δύο χρόνια, ούτε φυσικά τυχαίες οι προσπάθειες της κυβέρνησης του να πείσουν τους Ρώσους ότι ο δολοφόνος ήταν Γκιουλενιστής.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι βεβαίως και ότι όλα τα παραπάνω απουσιάζουν από το επίσημο κατηγορητήριο εναντίον του δολοφόνου που έγινε ήρωας με τη ζωντανή μετάδοση της δολοφονίας στο κρατικό, και ελεγχόμενο από τον Ερτνογάν, κανάλι TRT.

Με πληροφορίες από turkishminute.com
 
infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ