Χατζηνικολαου- Υπόθεση C4i: Ο πρώην Διευθυντής Εξοπλισμών είναι ο μάρτυρας "κλειδί" που "καρφώνει" τον Παπαντωνίου

https://www.dailymotion.com/video/x6xvnff
Ο πρώην Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, Ευάγγελος Βασιλάκος, είναι ο μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση για το C4I.

5B19D06C-DCF7-4983-9CF2-1C597933C077
Ο κ. Βασιλάκος στην κατάθεσή του στον αρμόδιο ανακριτική στις 5 Νοεμβρίου 2018 εκτιμά ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου έχει πάρει μίζες ενώ σε εκτιμήσεις στηρίζεται και η αναφορά του στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Ο μάρτυρας επισημαίνει στην κατάθεσή του: «Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ειδικά οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας διακατέχονται από την νοοτροπία του επιχειρηματία. Δηλαδή, θεωρούν ότι αφού από την υπογραφή τους σε μία σύμβαση μία εταιρεία ή ένας επιχειρηματίας αποκομίζει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ θεωρούν ότι πρέπει και αυτοί να πάρουν ένα κομμάτι αυτών των κερδών».
Σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I, ιδίως προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παπαντωνίου».
Κλείνοντας την κατάθεσή του ο κ. Βασιλάκος αναφέρει: «Η εκτίμησή μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ