Εγκαινιάστηκε ένας από τους μεγαλύτερους Ορθόδοξους ναούς στον κόσμο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ανδρέα στο Βουκουρέστι.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.
Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων ακολούθησε Πατριαρχικό Συλλείτουργο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.
Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ρουμανίας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: ”Ας οικοδομήσουμε με ισχυρή πίστη, μετάνοια, πνευματικές ενέργειες, αρετές, και καλές πράξεις, καλές προς τον Θεό”.
Στην ομιλία του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την αποδοχή της προσκλήσεως να τελέσει τα εγκαίνια του Ναού τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: ”Νιώθουμε ιδιαίτερη ευλογία και τιμή για την παρουσία σας Παναγιώτατε”.
Επίσης ο Πατριάρχης Ρουμανίας ευχαρίστησε και όσους βοήθησαν στην ανέγερση του μεγαλοπρεπή Καθεδρικού Ναού.
Να αναφερθεί ότι εντός του Ιερού Ναού παρέστησαν 2000 πιστοί, ενώ μερικές χιλιάδες βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ