Μυστηριώδης «ναός» φτιαγμένος από εκατομμύρια όστρακα (φωτογραφίες)

agglia naos ostraka
Η μυστηριώδης ανακάλυψη του ανεξήγητου υπόγειου ναού κατασκευασμένου εξολοκλήρου από όστρακα έγινε το 1835 όταν ένας εργάτης έσκαβε σε ένα χωράφι έξω στην παραθαλάσσια πόλη Margate, κοντά στο Κέντ της Αγγλίας. Ξαφνικά το φτυάρι του χώθηκε βαθιά μέσα στο χώμα και εξαφανίστηκε μέσα στο έδαφος.

Ένας Δανός πλοίαρχος, ονόματι James Newlove, που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή, έσπευσε σε βοήθεια, μόλις πληροφορήθηκε το παράδοξο περιστατικό. Μάλιστα, ο νεαρός γιος του προσφέρθηκε να κατέβει στην τρύπα δεμένος με ένα σχοινί και με ένα κερί στο χέρι.
agglia naos ostraka1
Και έτσι και έγινε! Μόλις το αγόρι κατέβηκε, αντίκρισε ένα εκπληκτικό θέαμα κάτω από την επιφάνεια της γης. Τα τοιχώματα του δαιδαλώδους χώρου είχαν χτιστεί με όστρακα σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Όταν ξαναβγήκε στην επιφάνεια, έσπευσε να περιγράψει αυτό που είδε, αλλά η ιστορία του έμοιαζε το λιγότερο αλλόκοτη, καθώς είπε ότι ανακάλυψε ένα ναό στολισμένο με εκατομμύρια όστρακα.
Έτσι αποφάσισαν να μεγαλώσουν την τρύπα, ώστε να κατέβουν στον υπόγειο χώρο ενήλικοι άνδρες. Πράγματι κάτω από το έδαφος υπήρχε ένα υπόγειο πέρασμα που οδηγούσε σε με μια αίθουσα στολισμένη με εκατομμύρια όστρακα.
agglia naos ostraka2
Ένας δάσκαλος της περιοχής έσπευσε να αγοράσει όλη την έκταση, πριν προλάβει να καταλάβει την αξία του οικοπέδου του.
Το 1837, δύο μόλις χρόνια μετά την ανακάλυψή του, το σπήλαιο άνοιξε την είσοδό του για το κοινό, που έσπευσε να ικανοποιήσει την περιέργειά του… Οι τοίχοι, η οροφή, το πάτωμα, καλύπτονται από όστρακα. Το πώς βρέθηκαν εκεί παραμένει ένα μυστήριο.
agglia naos ostraka3
Τα σενάρια πολλά με κοινό σημείο σύγκλισης όλων ότι επρόκειτο για ένα μυστηριώδη ναό….
Ορισμένοι υποστήριξαν ότι ήταν ρωμαϊκός ναός. Άλλοι, πάλι μίλησαν για ναό που χρησιμοποιήθηκε για τελετουργίες στο μεσαίωνα. Κάποιοι έκαναν λόγο ακόμα και για προϊστορικό αστρονομικό ημερολόγιο.
agglia naos ostraka4
Ωστόσο, όσες θεωρίες κι αν έπεσαν στο τραπέζι, καμία δεν κατάφερε να επιβεβαιωθεί, με το αίνιγμα να γίνεται στο πέρασμα των χρόνων όλο και μεγαλύτερο.
agglia naos ostraka5
Μάλιστα, σε φωτογραφία της δεκαετίας του 1930, έλαβαν χώρα μεταφυσικές τελετές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια ορισμένων να επικοινωνήσουν με τα πνεύματα των κατασκευαστών και να διαλευκάνουν το μυστήριο. Τα πνεύματα όμως, δεν τους έκαναν το χατίρι και … έμειναν ερμητικά κλεισμένα στα όστρακα, κρατώντας επτασφράγιστο το μυστικό τους!
Με πληροφορίες από το kuriositas & shellgrotto
dogma

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ